Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Τυρόπιτα σαν μπουγάτσα με χειροποίητα φύλλα σε λαδόκολλα!!!

5 χρόνια ζουζουνομαγειρέματα!!!


Πώς περνούν τα χρόνια...έκλεισαν 5 χρόνια σήμερα τα ζουζουνομαγειρέματα εγώ  ούτε που το θυμήθηκα...αλλά ο Ντίνος μου μου ευχήθηκε με την υπέροχη πιτούλα που τους έκανα μιας και βρίσκομαι στη Σουηδία,
Χαίρομαι που αρέσουν και σε σας φίλοι μου τα Ζουζουνομαγειρέματα, αφού έχουν ξεπεράσει τους ενάμισι εκατομμύριο επισκέπτες, σας ευχαριστώ πολύ!!!






Μία απλή τυρόπιτα αλλά τόσο νόστιμη και ας ψήθηκε σε λαδόκολλα!!!
Λόγο ανωτέρας βίας....   έγινε στη λαδόκολλα και θα την ξανακάνουμε σίγουρα... τόσο τραγανή!!!
Όταν έρχομαι Σουηδία στα παιδιά μου οι τυρόπιτες είναι στην πρωτοκαθεδρία....έφερα και το κατάλληλο ταψί αλλά δυστυχώς ήτα μεγάλο το 40άρι για τον φούρνο, τα ταψιά εδώ δεν είναι κατάλληλα για πίτες οι καλές πίτες θέλουν  αλουμινένιο  ταψί!!!!
Η τάβλα όμως του φούρνου, έκανε τη δουλειά μας!!!

Υλικά:
4-5 φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια νερό χλιαρό
1 κουταλάκι γεμάτο μαγιά ξερή
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
1 κουταλάκι αλάτι

Για τη γέμιση:
Τυρί φέτα 400 γρ.
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο με ελαιόλαδο ανάμικτο
σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε μία μέτρια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.



Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλίτσες, τις ανοίγουμε όσο ένα μικρό πιατάκι του καφέ και τις λαδώνουμε.
Τις αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστούν.


 Σε ένα ρηχό ταψί βάζουμε τη λαδόκολλα τη  λαδώνουμε και με τα χέρια ανοίγουμε τη ζύμη, όσο μπορούμε σπρώχνωντας με τα δάχτυλα προς τα έξω..
Πασπαλίζουμε τυρί και λάδι σε κάθε φύλλο μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας, στο τελευταίο δεν βάζουμε τυρί, στο πάνω-πάνω.



Λαδώνουμε καλά την πίτα και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.




Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
( Εγώ σε φούρνο υγραερίου την έψησα και δόξα το θεό καλά πήγε στο τσάκ την πρόλαβα....χαχααα!






Καλή όρεξη!!!

6 σχόλια:

  1. να τα εκατοστησετε και παντα επιτυχιες.απο τις φανατικες τις σελιδας σας για πιτες και οχι μονον.να περασετε καλα μαζι με τα παιδια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ φίλη μου καλή για τα κολακευτικά σου λόγια, νάσε καλά!!! Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  2. Πολλές ευχές και από εμένα! Πρώτα απ' όλα να είσαι πάντα καλά και να χαίρεσαι την οικογένειά σου! Να έχεις δύναμη και κουράγιο και να συνεχίσεις να μας δίνεις τις υπέροχες συνταγές σου! Όσες έχω φτιάξει είναι τέλειες, ιδιαίτερα οι πίτες!
    Και μια ερώτηση: μπορείς να μας δώσεις τις διαστάσεις του ταψιού της συγκεκριμένης πίτας; Σε ευχαριστώ πολύ! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ γεια τις ευχές σου!Να είσαι καλά φίλη μου ότι επιθυμείς ευχή μου!!
      όσο για το ταψί μέχρι 40άρι χωράει στο δικό μου φούρνο, εδώ που βρίσκομαι στον φούρνο με το υγραέριο, τα ταψιά είναι μακρόστενα και προσάρμοσα την πίτα μου ανάλογα.
      Η ζύμη είναι καλή για τα ταψιά των φούρνων, άσχετα αν οι πίτες θέλουν αλουμινίου ταψί!!! Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  3. Με αυτή την τεχνική θα γινόταν και χορτόπιτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν την έχω κάνει και δεν ξέρω φίλε ή φίλη μου...αλλά γιατί όχι!!!Μία προσπάθεια θα μας πείσει... περιμένω να μου πείτε!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ