Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

Κρέμα σοκολάτας με κακάο και μερέντα!


Σπιτική πουτίγκα σοκολάτας της μαμάς
Υλικά
1 λίτρο γάλα
¾ φλιτζανιού αλεύρι
½ φλιτζάνι κακάο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κουταλιές μερέντα
1 κουταλιά βούτυρο
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα  προσθέτουμε το αλεύρι και με το σύρμα χειρός ανακατεύουμε να ψηθεί όπως στη μπεζαμέλ να βγάλει τα αρώματα το αλεύρι και λίγο λίγο προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε ζωηρά να διαλυθούν αν  τυχόν  υπάρχουν κόκκοι από το αλεύρι.
Προσθέτουμε το κακάο και τη ζάχαρη και τη μερέντα, συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα σε μέτρια φωτιά..
Ανακατεύουμε μέχρι να χλιάνει λίγο, για να μην πιάσει πέτσα μέχρι να τη βάλουμε στα μπολ.
Σερβίρουμε σε ποτήρια η μπολ, μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένα μπισκότα και με λίγα τριμμένα φουντούκια ή αμύγδαλα.







Καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ