Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Μπισκότα σοκολάτας με 4 υλικά!



Μπισκότα με μερέντα  πεντανόστιμα!!!

Υλικά
2 μεγάλα αυγά
250 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι μπέκιν
500 γρ. μερέντα σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Κάνουμε μία πάστα από τα υλικά  και πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος μικρού καρυδιού.
Στη μισή ζύμη έβαλα και κομματάκια σοκολάτας και έγιναν υπέροχα!!!


Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.



Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε τα μπισκοτάκια 8- 10 λεπτά.





Όταν βγουν από το φούρνο είναι λίγο μαλακά,  όσο κρυώνουν σκληραίνουν εξωτερικά και μένουν μαλακά μέσα!
Γίνονται 2 ταψιά 35-40 κομμάτια!



Καλή  όρεξη!

9 σχόλια:

  1. Που λες...δοκίμασα κάποια στιγμή να κάνω μια τέτοια συνταγή και η λέξη απογοήτευση δεν φτάνει για να περιγράψει το αποτέλεσμα. Τζάμπα τα υλικά, τσάμπα ο κόπος άσε έριξα το καντήλι του αιώνα και είχα πει ΔΕΝ θα ξανακάνω. Αυτή όμως τη δική σου θα τη φτιάξω γιατί μου φαίνεται σένια και γιατί έχεις φωτογραφίες που δείχνουν το αληθές. Μια ερώτηση λίγο χαζή μόνο... Noutela? Μερέντα; η οποιαδήποτε σοκοπάστα; (τύπου χύμα η Grand Masoutis?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου φίλη μου είναι πράγματι εύκολα και πολύ νόστιμα!
      Η σοκοπάστα δεν παίζει ρόλο, εγώ τα έκανα πρόσφατα στη Σουηδία στα παιδιά μου και είχαμε μερέντα θα μπορούσε μα είναι και νουτέλα και ότι δήποτε...καλή επιτυχία σου εύχομαι, μην τα παραψήσεις θα σκληρύνουν πολύ... στην αρχή φαίνονται πολύ μαλακά μετά σκληραίνουν!!!

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.
      Γιάννης
      ;-)

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα
    έφτιαξα τα μπισκοτάκια χθες και έγιναν πολύ νόστιμα αλλά είχα ένα προβληματάκι
    μόλις τα έβγαλα από το φούρνο μου ξεφούσκωσαν .Τι να έφταιξε..Πόντος στα παιδάκια μου άρεσαν πολύ
    φιλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου φίλη μου, μήπως θέλανε ένα τσικ αλεύρι ακόμη λόγο αυγών... μήπως ζυμώθηκαν πολύ? ή ήθελαν 1-2 λεπτά ακόμη στο φούρνο, θα τα πετύχεις είμαι σίγουρη... Καλές γιορτές, με υγεία!!!!

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω... Τι αλεύρι να χρησιμοποιήσω?? Αλεύρι που φουσκώνει μονο του ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω... Τι αλεύρι να χρησιμοποιήσω?? Αλεύρι που φουσκώνει μονο του ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια όλες τις χρήσεις έχω βάλει αλλιώς το γράφω φίλη μου! Καλή επιτυχία! Καλό σου βράδυ Αναστασία!

      Διαγραφή
  5. απλά τέλεια...δεν έχω σταματήσει να τρώω...φανταστικά και συγχαρητήρια αλήθεια!!!Μπράβο σας!!!
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ