Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

Δίχρωμα κρουασάν!




Αγαπήθηκαν ιδιαίτερα... θα τα λατρέψετε κι εσείς....

Υλικά΅
4-5 φλιτζάνια αλεύρι
1 μαγιά ξερή
1 κουταλάκι μπέκιν
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1/4 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
100 γρ μαργαρίνη φλώρα
1 πρέζα αλάτι

Για το σκούρο φύλλο:
3 κουταλιές κακάο

Μερέντα για τη γέμιση

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το γάλα, με το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί και να λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε όλα τα αρωματικά και μυρωδικά, το χυμό πορτοκαλιού τη ζάχαρη, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και συνεχίζουμε με  τα αυγά, τη μαγιά και με το σύρμα χειρός ανακατεύουμε να διαλυθούν και να ενωθούν τα υλικά, προσθέτουμε το αλεύρι λίγο –λίγο συνεχίζουμε με μία μαρίζ να ενώνουμε τα υλικά.... 
Κάνουμε μία μαλακιά και εύπλαστη ζύμη.






Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε ζεστό μέρος 1 ώρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
Στο ένα μέρος της ζύμης προσθέτουμε κακάο και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί το κακάο.
Χωρίζουμε τις 2 ζύμες την κάθε μία σε 3 κομμάτια σύνολο 6  την σκέτη 3  και κακάο  3.
Ανοίγουμε  ένα φύλλο άσπρο και ένα καφέ  και βάζουμε ένα πάνω στο άλλο.




Βάζουμε ένα κουταλάκι μερέντα και τυλίγουμε τα κρουασάν.



Σκεπάζουμε με μια πετσέτα 20 λεπτά.





Περνάμε με ένα πινέλο λίγο γάλα και ψήνουμε 15 λεπτά ανάλογα το φούρνο στους 180 βαθμούς.












Καλή όρεξη!!!






2 σχόλια:

  1. παλι σε δουλεια με βαζεις Χρυσα μου.αλλα γ ια τα εγγονακια μου οτι πρεπει θα ειναι.να εισαι καλα και να περνας καλυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα δοκιμασαμε...πολυ νοστιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ