Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Σπανάκι με αυγά και λουκάνικο!






Όταν είναι το σπανάκι τρυφερό-τρυφερό από τον κήπο σου… εκεί δεν περιγράφεται η χαρά εκτός της νοστιμιάς.
Το βλέπουμε να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και αποφασίσαμε με το σύζυγο, το πρώτο σπανάκι που θα μαζέψουμε θα γίνει με αυγουλάκια χωριάτικα …. Δε σας λέω νοστιμιά, νομίζω φαίνεται!!!!
Τόσο απλό φαγάκι αλλά τόσο ιδιαίτερο!!!

Υλικά:
2  φετούλες μπέικον
2  λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
1  καλό ματσάκι σπανάκι
2  κρεμμυδάκια φρέσκα
4 αυγά χωριάτικα( ελευθέρας βοσκής)
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένουμε το σπανάκι και στο τηγάνι που θα μαγειρέψουμε βάζουμε τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι να μαραθούν για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά σκεπασμένα.


Δεν θέλουμε να βράσουν απλώς να μαραθούν
Τα στραγγίζουμε από τυχόν υγρά.
Σκουπίζουμε το τηγάνι και βάζουμε 2 κουταλιές λάδι, το μπέικον και τα λουκάνικα σε ροδέλες.
Σοτάρουμε δυνατά 2-3 λεπτά προσθέτουμε το σπανάκι ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις 1-2 λεπτά ακόμη.



 Με το πιρούνι σχηματίζουμε φωλιές και σπάμε από 1 αυγό, αλατοπιπερώνουμε χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα αβγά να ψηθούν 3-4 λεπτά, το μυστικό είναι να μην παραψηθούν όταν σπάει ο κρόκος πρέπει να κυλάει στο σπανάκι… αυτό εξαρτάτε από τα γούστα μας και το πόσο φρέσκα είναι τα αυγά!!!!



Πασπαλίζουμε και με λίγο πάπρικα καυτερή, εμείς ψήσαμε σκορδόψωμο στο φούρνο και……



Αυτή η συνταγή με το φρέσκο σπανάκι και τα φρέσκα αυγά είναι μαγική!!!!
Καλή όρεξη!!!




2 σχόλια:

  1. Xry σα μου καλησπερα,το δικο μου σπανακι τωρα μεγαλωνει.οποτε θα περιμενω.τηδευτερα ωμως θα το κκκαανω αυτο το φααγητο με πραασα απο τον κηπο μου.ινεται εξισου ωραιο.πολλα φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου φίλη μου άργεισα λίγο να σου απαντήσω....εύχομαι να έχει μεγαλώσει το σπανάκι σου....(μεγαλώνει σε χρόνο ντε τε) και να το δοκιμάσεις...και το πράσο το αγαπώ ιδιαίτερα αλλά σαν χειμωνιάτικο λαχανικό!!!! Τα φιλιά μου καλές γιορτές!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ