Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

Αφράτες τυρομπουκιές!!!







Αφράτες τυρομπουκιές, δε σταματάς αν αρχίσεις….

Υλικά:
3 φλιτζάνια αλεύρι
2 αυγά (ο ένας κρόκος για επάλειψη)
1 ½ κουταλάκι μαγιά ξερή
½ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη

Για τη γέμιση:
Τυρί φέτα
Βούτυρο για επάλειψη της ζύμης

Εκτέλεση:
Σε ένα μπόλ  βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα και προσθέτουμε το γάλα χλιαρό όπως και το νερό, τη μαγιά το αυγό το ασπράδι, το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Κάνουμε μία ζύμη  να μην κολλάει στα χέρια.




Αφήνουμε να διπλασιαστεί σκεπασμένη 30-40 λεπτά.
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης όσο ένα καρύδι και το ανοίγουμε με τα χέρια όσο ένα πιατάκι βάζουμε λίγο βουτυράκι και τυράκι το τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε στα δύο ή στα τρία ανάλογα το μέγεθος, (αυτά θα φουσκώσουν).






Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αραδιάζουμε τις μπουκίτσες.
Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε 20-30  λεπτά να φουσκώσουν.
Περνάμε με τον κρόκο, πασπαλίζουμε σουσάμι σπασμένο και βάζουμε το ταψάκι σε κρύο φούρνο ανάβουμε στους 170 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.








Καλή όρεξη!!!



13 σχόλια:

  1. χρυσα μου καλησπερα.απο ομορφια σκιζουν.να μη θελεις να χαλασεις το ταψι.φαντασου νοστιμια.να περνας καλα.αλθεια εισαι ακομη στα ξενα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Λίτσα είναι νοστιμότατα, σίγουρα να τα δοκιμάσεις...γύρισα πριν λίγες μέρες και σκέφτομαι πότε θα ξαναπάω στα παιδιά μου...αυτό γίνετε πάντα μου λείπουν...τι να κάνουμε αυτά είναι!!! Καλό ξημέρωμα!!!

      Διαγραφή
  2. Αν δεν βάλουμε βούτυρο σε κάθε μπουκιά, αλλά λαδάκι, λέτε ότι θα χάσουν το αφράτο τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω φίλη μου, μπορείς να δοκιμάσεις, όταν είναι ζεστά είναι υπέροχα με βούτυρο είτε με λάδι...

      Διαγραφή
  3. Το ζυμάρι μπορούμε να το κάνουμε και απο το βράδυ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου φίλη μου, εγώ τις περισσότερες φορές κάνω το ζυμάρι από την προηγούμενη μέρα, είτε με μαγιά είτε όχι...ανοίγει πολύ εύκολα.... όπως κάνω με τα τσουρέκια μου τα φουσκώνω στο ψυγείο. καλές γιορτές!!!

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα,στα υλικά αναφέρεται μισό φλυντζανι ηλιέλαιο .Μπαίνει κι αυτό στη ζύμη?
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι φίλη μου μπαίνει στη ζύμη...θα το προσθέσω ευχαριστώ πολύ!!! Καλή Αποκριά!!!

      Διαγραφή
  5. ΚΑΛΗΜΕΡΑ σε τι ποσοτητες το τυρι παρακαλω και τι κουπα εννοειται, το μεγεθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τυρί το βάζω με το μάτι, περίπου 250 γρ, περίπου τριμμένο ένα μεγάλο φλιτζάνι!!!

      Διαγραφή
  6. Χρύσα μου, μπορεί να γίνει και μεγάλο φύλλο και να κοπεί μπουκίτσες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ¨ολα μπορούν να γίνουν φιλίτσα μου, τα μικρά φύλλα γίνονται πιο στρουμπουλά,χαχααα γίνονται με ένα κύκλο και η ζύμη γίνεται φουσκωτή...καλό ξημέρωμα γλυκιά μου!

      Διαγραφή
  7. Τι υπέροχη συνταγή και τι Υπέροχη παρουσίαση. Θα την κάνω οπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ