Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα σύκο!









Υλικά για τη ζύμη:
250 γρ. βούτυρο
2 αυγά
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
4-5 φλιτζάνια αλεύρι
1 φακελάκι μπέκιν
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:
Μαρμελάδα σύκο (ρετσέλι)

Για επικάλυψη:
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
Τρίβουμε το βούτυρο με το αλεύρι να γίνει σαν την άμμο
Κάνουμε την ζύμη προσθέτοντας και τα υπόλοιπα υλικά, δεν την παιδεύουμε, την χωρίζουμε στα δύο.
Την αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί.







Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο 3 mm και με κουπάτ κάνουμε  κύκλους , βάζουμε στο κέντρο από 1 κουταλάκι μαρμελάδα σύκο, τοποθετούμε επάνω ξανά έναν κύκλο τον πιέζουμε λιγάκι και με ένα πιρούνι κάνουμε σχέδια,  ψαλιδίζουμε στο κέντρο  το κάθε ταρτάκι.








Τοποθετούμε τα ταρτάκια σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.





Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.!!!









Καλή όρεξη!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ