Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Τα τυροΠΛΙΣΕδάκια μου!!!










Τυροπιτάκια  Πλισέ! 
Φύλλα υπέροχα για αφράτα τυροπιτάκια ή ότι άλλη γέμιση θέλουμε...



Υλικά για τη ζύμη:
1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 αυγό
1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
1 κουταλιά ξύδι
Αλεύρι όσο πάρει

Για τα τυροπιτάκια  
300 γρ τυριά τριμμένα


Για το βουτύρωμα

3 κουταλιές βούτυρο καλό και 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο



Για το άνοιγμα των φύλλων νισεστέ.
Εκτέλεση:

Αφού ζυμώσουμε το ζυμάρι το χωρίζουμε σε μπαλάκια
Ανοίγουμε με νισεστέ όσο μεγάλο φύλλο μπορούμε.




 Τυλίγουμε στον πλάστη το φύλλο αφού το αλευρώσουμε με λίγο νισεστέ, το πιέζουμε και από τις δύο πλευρές και το σουρώνουμε.




 Με προσοχή το τραβάμε και το βγάζουμε από τον πλάστη, το αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες μπάλες.




Στρώνουμε μία μεγάλη πετσέτα κουζίνας ή μια μεγάλη λαδόκολλα, ανοίγουμε το πρώτο φύλλο πασπαλίζουμε λάδι βούτυρο τυρί, βάζουμε το επόμενο και κάνουμε το ίδιο.







Πιάνουμε την πετσέτα από τις δύο άκρες από την μακριά πλευρά και τις σηκώνουμε συγχρόνως να κυλήσουν τα φύλλα και να τυλιχτούν.






Κόβουμε το ρολό και το τοποθετούμε στο βουτυρωμένο ταψί, περνάμε με βούτυρο λάδι και αν θέλουμε  στα τυροπλισεδάκια βάζουμε κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.(προαιρετικά αν έχουμε...)






Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.










Καλή όρεξη!!!

13 σχόλια:

  1. Τι έίναι αυτό που έφτιαξες πάλι; Τι φαντασία είναι αυτή; Στις πίτες είσαι ασυναγώνιστη!!! Μας έχεις δώσει του κόσμου τις διαφορετικές συνταγές!!! Και όλες πεντανόστιμες!!! Αυτή η συγκεκριμένη, έτσι που το φύλλο σχηματίζει πλισέ, φαντάζομαι ότι με τον αέρα που παίρνει μέσα το φύλλο θα είναι απίστευτα τραγανή!!! Αλλά γιατί να φαντάζομαι; Θα την φτιάξω σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Δέσποινα όντος είναι υπέροχη... με τις πίτες έχω ΄έρωτα και αν μπορούσα θα έτρωγα μόνο πίτες (όχι ότι δεν το κάνω χαχαα) Ψάχνω... βλέπω στο διαδίκτυο... φαντάζομαι... και πειραματίζομαι με τα υλικά που έχω στη διάθεσή μου, αν μου αρέσουν σας τα προτείνω και τα αποθηκεύω φυσικά για μένα πρωτίστως!!! Καλό σου βράδυ φίλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι να πω δεν εχω λογια.εργο τεχνης. και πολλα μπραβο για την υπομονη που εχεις να ανοιγεις φυλλα .και εγω το κανω αλλα κουραζομαι βρε κουκλα μου.πολλα φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Λίτσα μου για τα καλά σου λόγια, εμένα η κουζίνα με χαλαρώνει και με κάνει να ξεχνιέμαι, κάτι σαν χόμπι που λέμε... φιλάκια φίλη μου!!!

      Διαγραφή
  4. Ανοίγεις εκπληκτικά φύλλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μακάρι να είχα το ταλέντο σου και θα έφτιαχνα αυτή τη συνταγή σήμερα κιόλας!!! Φανταστικά!!! Δεν έχω λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Χρυσαυγή μου σίγουρα θα την κάνεις και καλύτερη αφού το έχεις κοριτσάκι μου και οι φωτογραφίες σου θα είναι αριστούργημα... περιμένω... φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  5. Μιλάμε για την απόλυτη "τεχνική"! Εξαιρετική πίτα έφτιαξες και πάλι αγαπητή μου, γεια στα χέρια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Πηνελόπη μου να την δοκιμάσεις είναι υπέροχη! Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  6. Το ζυμάρι μιλάει στα χέρια σου... σε ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες σου,το μοίρασμα,όλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου αρέσουν, όταν τα μοιράζομαι μαζί σας φίλες μου η χαρά μου είναι διπλή... φιλάκια!!

      Διαγραφή
  7. Δεν θα πω πολλά.... ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά φιλιά Τάτυ μου...αγαπάμε πιτούλες!!!!

      Διαγραφή
  8. Τελειο φαινεται!!! μμμμμμμμμμμμ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ