Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Μπισκότα με άρωμα πορτοκαλιού!





Πεντανόστιμα μπισκότα, δοκιμάστε τα θα σας ενθουσιάσουν!

Υλικά:
2 αυγά
100 γρ. ηλιέλαιο
80γρ. ζάχαρη άχνη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
1 σφηνάκι κουαντρό (προαιρετικά)
125 γρ. Νισεστέ
250 γρ. Αλεύρι
1/2 κ,γλ, μπέκιν

Γα την κρέμα:
Το χυμό από το πορτοκάλι 1/2 φλιτζάνι περίπου
1 κ,σ, ζάχαρη
1 κ, γλ. κόρν φλάουερ

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, προσθέτουμε το ξύσμα, την άχνη ζάχαρη, το λάδι, το λικέρ, το νισεστέ και το αλεύρι διαδοχικά, κάνουμε τη ζύμη και περιμένουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί.







Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Απλώνουμε λαδόκολλα στο ταψί.
Κάνουμε μπαλάκια όσο ένα καρύδι.
Πατάμε με τη μύτη από τον στίφτη.





Ψήνουμε 20 λεπτά περίπου.




Κάνουμε την κρέμα πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό με τη ζάχαρη και το κόρν φλάουερ και δίνουμε μία βράση να δέσει η κρέμα.





Αφού κρυώσουν τα μπισκότα βάζουμε ένα κουταλάκι κρέμα πορτοκαλιού.



Σε μερικά έβαλα μερέντα....επίσης πολύ νόστιμα και με σοκολάτα.






Καλή όρεξη!!!




































2 σχόλια:

  1. Όμορφα που είναι Χρύσα!
    Φαντάζομαι πως αυτό το λευκό τους χρώμα, θα το οφείλουν στην προσθήκη του νισεστέ στη ζύμη.
    Πρέπει να κάνω μια φουρνιά για δοκιμή!
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Πηνελόπη μου, είναι όμορφα, νόστιμα και κρατάνε πολλές μέρες έχεις κάθε στιγμή, κάτι για τον καφέ... με ένα απαλό λεμονί χρώμα από το πορτοκάλι... ο νισεστές μάλλον βοηθάει, αλλά και να κρατήσουν το σχήμα τους!!! Καλή εβδομάδα γλυκιά μου!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ