Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Φιρίκι γλυκό κουταλιού!






Όταν γίνονται με παρεούλα  γίνονται σίγουρα επιτυχημένα... σ ευχαριστώ αδερφούλα... περάσαμε πολύ όμορφα φτιάχνοντας τα φιρίκια.. μιας και λείπανε από τα γλυκά του κουταλιού στο μπλόγκ...
Νοστιμότατο...αλλά όταν βάλαμε τα ψητά αμύγδαλα, την άλλη μέρα...τι να λένε ...τέλεια!!!!

Υλικά:
2 κιλά φιρίκια λίγο μεγάλα... ισομετρικά...χαχααα..δε βρήκα μικρότερα
1 1/2 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ξινό (λεμόν τουζού) ή χυμό από 2 λεμόνια
2 ξυλάκια κανέλα
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα φιρίκια και αδειάζουμε τον πυρήνα με το ιδικό εργαλείο....
Γεμίζουμε ένα μπολ με νερό και διαλύουμε το ξινό βάζουμε τα φιρίκια 1 -2 ώρες ανάλογα το χρώμα που επιθυμούμε αν αφήσουμε πολύ ώρα στο νερό θα μείνουν ξανθά και δεν θα σκουρύνουν πολύ.


Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την κανέλα και βράζουμε 3-4 λεπτά προσθέτουμε τα φιρίκια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι.



Παίρνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μία πετσέτα αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
Την άλλη μέρα αφού αραιώσει το σιρόπι από τα υγρά των μήλων ξαναδένουμε το γλυκό.
2-3 λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε 2 κουταλιές λεμόνι.



Με το θερμόμετρο δε..είναι σίγουρη επιτυχία στους 105 βαθμούς είναι έτοιμο...

Προσθέτουμε αμύγδαλα και γεμίζουμε στα βάζα.










Καλή όρεξη!!!


4 σχόλια:

  1. Χρυσα μη μου βαζεις ιδεες.και βρηκα σημερα υπεροχα φιρικια.καλοφαγωτο φιλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι όμορφο!!!
    Αλλά θα αρκεστώ για την ώρα με το λεμονογλυκό μου (έκανα και πορτοκάλι ρολό τον προηγούμενο μήνα)...καθώς πρέπει να "κάτσω και λίγο φρόνιμη".
    Καλοφάγωτο Χρύσα μου...και πάντα με καλή παρέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λατρεύω το φιρίκι και πάντα με πολύ αμύγδαλο όπως το έχεις κάνει εσύ! Είναι τόσο γυαλιστερό στις φωτογραφίες σου. Πραγματικά αξιοζήλευτο!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Χρυσαυγή μου... το φιρίκι έλειπε από τη συλογή μου και αποφάσισα να κάνω φέτος, στο τσαφ βρήκα φιρίκια... εδώ στα βόρια τελειώνουν γρήγορα περνάει η εποχή τους..είναι όντος υπέροχο γλυκό!!! Καλή εβδομάδα γλυκιά μου!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ