Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Πακετάκια με κιμά με σπιτική σφολιάτα!



Καλό μήνα να έχουμε όλοι!
Με πακετάκια πεντανόστιμα ξεκινάει ο μήνας...
Τα κάνω συχνά μπορεί και να τα έχω ξαναβάλει  στο μπλογκ.. αλλά είναι τόσο νόστιμα...ας τα ξαναθυμηθούμε...
Θα τα αγαπήσετε σίγουρα.. τραγανά αλλά και αφράτα συγχρόνως....και δαγκώνοντας... νόστιμα.. με τη γεύση του πράσου, του  κιμά  και των τυριών... απλά φανταστικά...

Για τη ζύμη:
250 γρ. γάλα χλιαρό
1 αυγό
1/4 φλιτζανιού ηλιέλαιο
1 κ.γλ. ζάχαρη
2 κ.γλ. αλάτι
2 κουταλάκια μαγιά ξερή
1 κ.γλ. μπέκιν
500-600 γρ. αλεύρι

Για ανάμεσα στα φύλλα:
150 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση:
150 γρ. κιμά
2 πράσα
2 φέτες μπέικον
2 κουταλιές λάδι
αλάτι πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένα τυριά

Για το άλειμμα:
 1 αυγό

Εκτέλεση:
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το μπέικον και τον κιμά, βάζουμε αλάτι και πιπέρι, αφήνουμε να κρυώσει, αφού κρυώσει η γέμιση προσθέτουμε τα τυριά.




Για τη ζύμη:
Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και κάνουμε μία μαλακιά  ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.


Την αδειάζουμε στον πάγκο  της κουζίνας και με αλευρωμένα χέρια την χωρίζουμε σε 4 μπάλες.



Ανοίγουμε 4 μεγάλα φύλλα λιώνουμε 150 γρ. βούτυρο αλείφουμε τα φύλλα και τα βάζουμε το ένα επάνω στο άλλο βουτυρωμένα.





Τα διπλώνουμε σαν φάκελο.εγώ τα χαράζω για να κάτσει η ζύμη... και τα βάζουμε 30 λεπτά στο ψυγείο ή όλο το βράδυ όπως έκανα εγώ για να τα κάνουμε την άλλη μέρα.







Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
Ανοίγουμε 2 μεγάλα τετράγωνα φύλλα και χωρίζουμε σε 9 κομμάτια απο τα δύο θα πάρουμε 18 πακετάκια μερίδας...




Βάζουμε 1 κουταλιά κιμά και το κλίνουμε σαν φακελάκι.






Το γυρίζουμε ανάποδα περνάμε με κρόκο αυγού πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι, εγώ έβαλα σπασμένο και καβουρντισμένο, μπορούμε και να μην βάλουμε τίποτα μόνο το αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν!!! 





Καλή όρεξη!!!

3 σχόλια:

  1. Πωπωπωωωωωω αρώματα και νοστιμιές!!!! Υπέροχη συνταγή, ευχαριστούμε πολύ που την μοιράστηκες μαζί μας. Καλό μήνα Ζουζού μου!

    https://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Χριστίνα μου χαίρομαι που σου άρεσε βλέποντάς την... φαντάσου να την τρως... φιλάκια!!!!

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα,

    Ετοιμάσαμε και εξελίσουμε ένα ιστολόγιο, με το όνομα «Συνταγές Φαγητών Από τις Κορυφαίες Κουζίνες του Διαδικτύου», που στο εξής και χάρη συντομίας θα αναφέρεται ως: «Συνταγές φαγητών», syntages-faghtwn.blogspot.gr, με σκοπό να λειτουργεί ως ευρετήριο και μηχανή αναζήτησης συνταγών, μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

    Για τον σκοπό αυτό, επιλέγουμε τις ωραιότερες συνταγές φαγητών και γλυκών, από τα κορυφαία ελληνόφωνα blogs και sites που υπάρχουν στο διαδίκτυο και δημοσιεύουμε τίτλους, την κεντρική (συνήθως) φωτογραφία και το εισαγωγικό σημείωμα ή ένα μικρό τμήμα της συνταγής. Σε κάθε συνταγή που δημοσιεύουμε, υπάρχει παραπομπή με άμεσο σύνδεσμο προς το blog/site απ' όπου αυτή προέρχεται, για να μεταφέρεται ο επισκέπτης μας σε αυτό και να την διαβάζει ολόκληρη.

    Έτσι κερδίζετε άμεσα ενδιαφερόμενους αναγνώστες που ενδεχομένως να μην γνωρίζουν για το blog/site σας, μέσα από την παρουσίαση του περιεχομένου των συνταγών σας στις σελίδες του http://syntages-faghtwn.blogspot.gr

    Επισκεφθήκαμε και το δικό σας blog/site και διαπιστώσαμε ότι το περιεχόμενό του πληρεί τις προϋποθέσεις και θα προστεθεί αυτόματα στις σελίδες μας.

    Λόγω της πολιτικής μας για ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, εάν επιθυμείτε να συνεχίσετε να προβάλετε το blog/site σας μέσα στο «Συνταγές φαγητών», θα πρέπει να εγγραφείτε μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, μέσω της φόρμας που θα βρείτε εδώ: http://syntages-faghtwn.blogspot.gr/p/blog-page.html, διαφορετικά η προβολή σας θα σταματήσει.
    Μπορείτε να βρείτε την φόρμα εγγραφής και μέσα από τις σελίδες του «Συνταγές φαγητών».

    Η διαδικασία ένταξής σας στο «Συνταγές φαγητών» είναι δωρεάν, και αν για οποιοδήποτε λόγο το θελήσετε, μπορείτε να ζητήσετε την κατάργηση της προβολής σας από την μηχανή του http://syntages-faghtwn.blogspot.gr .

    Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.
    Σας ευχαριστούμε πολύ.

    Με εκτίμηση,
    Θάνος Ρουμάνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ