Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Πιπεριές Φλωρίνης πικάντικες κονσέρβα!









Υπέροχες όπως και να τις κάνεις, οι πιπεριές Φλωρίνης είναι αγαπημένες μας, Βάζω στις πίτες σε σάντουιτς, με μυζήθρα, αλλά σαλάτα πικάντικη για τσιπουράκι το καλύτερό μας... 

Υλικά:
4 κιλά πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης 
1 φλιτζάνι λάδι μισό μισό ηλιέλαιο με ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ξίδι
1 φλιτζάνι νερό
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι λεμόν τοζού (ξινό)
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση:
 Καθαρίζουμε τις πιπεριές (μυστικό για να μην έχουμε σπόρια) κόβουμε τα κοτσάνια, βγάζουμε τα σπόρια και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να καψαλιστούν, να μαυρίσουν... λίγο... τις γυρίζουμε  και από την άλλη πλευρά.




Τις βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί γιατί θα βγάλουν υγρά και θα τα χρειαστούμε άλλο μυστικό...τις σκεπάζουμε με μία πλαστική σακούλα και μια πετσέτα για να ιδρώσουν, έτσι βγαίνουν οι φλούδες εύκολα.





Αφήνουμε μερικές ώρες να κρυώσουν και να βγάλουν το λάδι τους, εγώ στράγγισα περίπου 600 γρ, υγρά.


Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε μεγάλες μπουκιές.



Καθαρίζουμε και κόβουμε τα σκόρδα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το λάδι και το ξύδι,  και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξινό και το αλάτι, το ζωμό από τις πιπεριές, τις πιπεριές και τα σκόρδα, μόλις πάρουν μια καλή βράση σβήνουμε τη φωτιά και γεμίζουμε τα βάζα αφού πρώτα τα αποστειρώσουμε.




Αν μας αρέσει το καυτερό ψιλοκόβουμε και κανά δυο καυτερές πιπεριέςμέσα στο μείγμα.
Εγώ αφού τα πλύνω καλά, τα αποστειρώνω στο φούρνο στους 110 βαθμούς  ανάποδα πάνω σε μια πετσέτα για 10 λεπτά ή στο φούρνο μικροκυμάτων 2 λεπτά στο δυνατό, όχι τα καπάκια... τα καπάκια τα ζεματώ με βραστό νερό.



Γεμίζουμε τα βάζα με τις καυτές πιπεριές το ζουμάκι να είναι μέχρι πάνω, κλίνουμε καλά με καινούργια ...πάντα... καπάκια και τα γυρίζουμε ανάποδα.


Σκεπάζουμε τα βάζα με πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσουν αρκετές ώρες, τα φυλάμε στα ράφια σε σκοτεινό μέρος, όταν ανοιχτούν στο ψυγείο.
Κρατάνε αρκετούς μήνες!
Κάποιες ετοιμάστηκαν για να μπούνε στην κατάψυξη, και αυτή η εκδοχή!




Καλή όρεξη!



3 σχόλια:

  1. Κυττα να δεις συμπτωση.και εγω με πιπεργιες φλωρινης ασχοληθηκα σημερα αλλα δυστηχως χωρις επιτυχια.συγκεκριμενα εκανα την παστα πιπεργιας.με την δικη σου συνταγη.και ενω η περσινη ηταν τελεια κατι δεν πηγε καλα.υπερεχει το κρεμμυδι.ηταν 2 μετριου μεγεθους.επειδη δεν ειναι για πεταγμα μηπως εχεις καμμια ιδεα πως αλλιως να καταναλωθει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίτσα μου πρόσθεσε μερικές πιπεριές ακόμη να ισορροπήσεις τη γεύση...ή και ντομάτες και θα κάνεις μια υπέροχη σάλτσα για μακαρόνια να την βάλεις σε βάζα αν έκανες πολύ!!!Εύχομαι να σε βοήθησα!!! Καλό βράδυ φίλη μου!

      Διαγραφή
  2. Σε ευχαριστω Χρυσα μου.αυτο θα κανω αν και παιδευτηκα πολυ με τις πιπεργιες που ηταν εξαιρετικα ψιλοφλουδες.και εκανα το κολπο με τι σακκουλα.να σκεφτεις μαζι με την φλουδα εφευγε και η σαρκα.δραμα και ειχαμε ζεστη σημερα.καλοφαγωτες οι δικες σου.και οντως πολυ λαχταριστες.τα φιλια μου και καλη εβδομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ