Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017

Τηγανίτες γιαουρτιού!





Αφράτες και ελαφριές τηγανίτες γιαουρτιού,ζεστές ή κρύες όπως και να τις φας είναι φανταστικές!!!
Στο πρωινό με τυριά, με μέλι, με μαρμελάδα, όπως και να φαγωθούν... τρώγονται επίσης φτιάχνοντας σαντουιτσάκια με αλλαντικά!

Υλικά:
1 ποτήρι γιαούρτι
3 κουταλάκια μπέκιν
2 αυγά
1/4 ποτηριού ηλιέλαιο
1 1/2 ποτήρι αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
Λίγο λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το μπέκιν, το αλάτι, και το λάδι.







Κοσκινίζουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο το μείγμα ώστε να έχουμε μία ζύμη πολύ απαλή και μαλακιά.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι και περνάμε με λίγο λάδι ή βούτυρο με ένα πινέλο.
Βάζουμε κουταλιές στο τηγάνι πατάμε λίγο γιατί θα φουσκώσουν, βρέχουμε κάθε φορά το κουτάλι για να ξεκολλάει η ζύμη και να μπορούμε να ακουμπάμε τη ζύμη στο τηγάνι.









Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν μέχρι μέσα, γυρίζουμε 1-2 φορές!!!
Τρώγονται ζεστά ή κρύα!







Καλή όρεξη!!!

4 σχόλια:

  1. Καλημέρα,κυρία Χρύσα.Τέλειες οι τηγανίτες,ιδανικό δεκατιανό για τ απαιδια΄στο σχολείο.Ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες σας.Καλή Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιγόνη μου τα παιδάκια σου θα τις αγαπήσουν, προπαντός ζεστές με μέλι η μερέντα... κρύες σάντουίτς με γαλοπούλα, μαρουλάκι και κασεράκι όπως μου αρέσουν!!!

      Διαγραφή
  2. μπραβο υπεροχες τηγανιτες....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ φίλη μου, χαίρομαι που σας αρέσανε!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ