Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Τσιζκέικ με κεράσια!





Νόστιμη και δροσερή Τάρτα που δεν πρέπει να λείπει από το ψυγείο μας το καλοκαίρι...μπορεί να γίνει και με άλλα φρέσκα φρούτα ή κομπόστες ΕΔΩ






Υλικά:
250 γρ. Μπισκότα πτιμπέρ
100 γρ. Βούτυρο λιωμένο
500 γρ. Φυτική σαντιγί γλυκιά την ( πράσινη στα ψυγεία)
200 γρ, τυρί κρέμα
1 ζαχαρούχο γάλα κρύο από το ψυγείο
2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού

500 γρ, κεράσια χωρίς κουκούτσια φρέσκα ή κομπόστα ΕΔΩ:
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές κόρν φλάουερ
1/2 ποτήρι νερό ή τον χυμό από την κομπόστα για να διαλύσουμε το κόρν φλάουερ

Εκτέλεση:
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε ώσπου το μείγμα έχει την υφή της βρεμένης άμμου.



Απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα τάρτας, πιέζουμε την επιφάνεια με ένα ποτήρι να γίνει ομοιόμορφη.
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει όσο χτυπάμε την κρέμα.

Χτυπάμε με το μίξερ την παγωμένη σαντιγί, το τυρί και το ζαχαρούχο, προσθέτουμε το χυμό και χτυπάμε ώστε η κρέμα να πήξει.
Την απλώνουμε επάνω στη βάση του μπισκότου και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.




Ετοιμάζουμε τα κεράσια, αφού βγάλουμε τα κουκούτσια τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με τη ζάχαρη, το διαλυμένο κόρν φλάουερ στο νερό και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει.
Αφού κρυώσει, το ρίχνουμε επάνω στην κρέμα.




Καλή όρεξη!!!




1 σχόλιο:

  1. Ενω δεν ειμαι λατρης του.τζηζ κεικ για αυτο με τα κερασια δεν θα ελεγα οχι.φιλακια πολλα Χρυσα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ