Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

Γαλοπούλα


Γαλοπούλα με μανιτάρια, λιαστή ντομάτα, και κριθαράκι

500 γρ γαλοπούλα στήθος σε λωρίδες
250 γρ μανιτάρια
1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες
1 κ,σ ελαιόλαδο
6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
3 κ,σ ξύδι μπαλσάμικο
Αλάτι πιπέρι

Για το κριθαράκι
1 κούπα κριθαράκι
2 κούπες ζωμό κότας
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τη γαλοπούλα στο ελαιόλαδο, βάζουμε και το κρεμμύδι με τα μανιτάρια ,

όταν σοταριστούν καλά, βάζουμε τις ντομάτες,  το μπαλσάμικο αλάτι και πιπέρι.

Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 15 λεπτά.


Σε ένα κατσαρολάκι  βράζουμε το ζωμό, βάζουμε το κριθαράκι, και μία κουταλιά λάδι από τις λιαστές ντομάτες, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, το σκεπάζουμε  και αφήνουμε το κριθαράκι να βράσει.

Σερβίρουμε τη γαλοπούλα με το κριθαράκι . 

 Το κριθαράκι μπορούμε να το φάμε με γιαουρτάκι είναι πεντανόστημο!!!!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ