Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Μπισκότα καρύδας



Μπισκότα τραγανά με καρύδα

1 ½ φλιτζάνι αλεύρι φαρίνα
200 βιτάμ κρύο σε κιβάκια
2/3  φλιτζανιού ζάχαρη μαύρη
2/3  φλιτζανιού ινδοκάρυδο
2/3 φλιτζανιού καρύδια τριμμένα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
3 με 4 κουταλιές κρύο νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι για μερικά δευτερόλεπτα, να ενωθεί το βούτυρο με τα στερεά υλικά, να γίνει τριφτό το μίγμα.

Το αδειάζουμε στον πάγκο της κουζίνας, και το ζυμώνουμε γρήγορα με το νερό, να γίνει μία σφιχτή ζύμη, την χωρίζουμε στα δύο και κάνουμε ρολά, τα τυλίγουμε σε μεμβράνη, τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.


Κόβουμε τα ρολά σε φετάκια 2 πόντων, τα πατάμε λιγάκι, και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Τα ψήνουμε 12 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα.





                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ