Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012


Φακές σούπα

Υλικά
500 γρ φακές
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
250 γρ σάλτα ντομάτας σπιτική ή  ντομάτα πουμαρό
1 κύβο λαχανικών ή κρέατος
1 κ.γλ μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε τις φακές να μουλιάσουν σε ένα μπόλ με κρύο νερό.
Αυτό θα τις κάνει να βράσουν το πολύ σε 20 λεπτά, και να μην ξεφλουδίσουν.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το καρότο και το σκόρδο.
Πλένουμε την φακή, την στραγγίζουμε,  και την βάζουμε στα σοταρισμένα λαχανικά, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 με 3 λεπτά, βάζουμε τη σάλτσα, τη δάφνη, τη μουστάρδα, τον κύβο, και το αλατοπίπερο, βάζουμε τόσο νερό κρύο όσο να σκεπαστούν οι φακές,  βράζουμε 15 με 20 λεπτά, αν τις θέλουμε ποιο ζουμερές συμπληρώνουμε νερό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ