Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Μπουρέκια με κιμά και πράσα, με σπιτικό φύλλο!


Ζύμη  φανταστική για πίτες, μπουρέκια, ή ρολά

500 γρ αλεύρι
250 γρ γιαούρτι
100 γρ ηλιέλαιο
1 αυγό
1 κ.γλ. μαγιά ξερή
1 κ.γλ αλάτι
 μερικές κουταλιές παγωμένο νερό αν χρειαστεί
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, και κάνουμε μία ζύμη λίγο σφιχτή. 

Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα (μπορεί να μείνει έως 2 μέρες).

 Την ανοίγουμε σε ένα ή περισσότερα φύλλα.

 Κόβουμε σε τρίγωνα, ή την ανοίγουμε σε φύλλα, και κάνουμε πίτα, ή μπουρέκια, και τη γεμίζουμε με ότι μας αρέσει, όπως λουκάνικα βραστά, κασέρι, τυρί,  μυζήθρα,  κ.τ.λ.


Εγώ την έκανα με κιμά, πράσο, και βρώμη, έγιναν φανταστικά ρολά!

2 σχόλια:

  1. Πραγματικά , αυτή η ζύμη είναι υπέροχη !!!!!!!!! Χίλια ευχαριστώ που την μοιράστηκες μαζί μας :)
    Αμαλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντος είναι πολύ νόστιμη ζύμη,χαίρομαι που σου άρεσε Αμαλία! Καλό βράδυ!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ