Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

Πρασοντολμάδες με κιμά!




Υλικά:
4 μεγάλα πράσα  και χοντρά
500 γρ κιμά
1 φλιτζάνι ρύζι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
500 γρ χυμό ντομάτας
½ ματσάκι μαιδανό
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε  περίπου 8 με 10 εκατοστά τα χαράζουμε μέχρι το κέντρο, και τα ζεματάμε σε νερό που βράζει για 1 με 2 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.



Ετοιμάζουμε τη γέμιση ζυμώνουμε τον κιμά, με το ρύζι, το κρεμμύδι, το μαιδανό, έβαλα και σχινόπρασο (προαιρετικά)  λάδι, αλάτι, και πιπέρι.


Παίρνουμε φύλλα από τα πράσα, και βάζουμε από μία κουταλιά γέμιση, τα κάνουμε ρολλάκια, και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα ένα δίπλα στο άλλο, επίσης μπορούμε να τα τυλίξουμε όπως τα τρίγωνα τα τυροπιτάκια... με ολόκληρα  τα φύλλα, χωρίς να το κόψουμε, βάζουμε τη γέμιση στην άκρη και τυλίγουμε. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το λάδι , αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε με ένα πιάτο ανάποδα και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μισή ώρα περίπου.





Αν χρειαστεί  βάζουμε λίγο νεράκι ζεστό.



Καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ