Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Μακαρονάδα


Μακαρόνια με κιμά
*


Υλικά
½ κιλό μακαρόνια ψιλά
Για τον κιμά
½ κιλό κιμά ανάμικτο
1 ξερό κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
½ ποτήρι κρασί άσπρο
500 γρ σάλτσα ντομάτας σπιτική
½ ματσάκι μαιδανό
ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε στο τηγάνι μερικές κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τον κιμά, βάζουμε το σκόρδο, ή σκορδόλαδο, μπορούμε να κάνουμε σκορδόλαδο αφού καθαρίσουμε  1-2 κεφάλια σκόρδα να τα χτυπήσουμε στο μούλτι με ελαιόλαδο να τα βάλουμε σε ένα βάζο να συμπληρώσουμε με λάδι και να έχουμε πάντα σκορδόλαδο  για φαγητά ή σαλάτες.


Σβήνουμε με το κρασί, και βάζουμε τη σάλτσα, το αλάτι και το πιπέρι, προς το τέλος βάζουμε το μαιδανό, βράζουμε τον κιμά περίπου ½ ώρα σε μέτρια φωτιά

Βράζουμε τα μακαρόνια ανάλογα με το χρόνο που γράφει στο πακέτο.


Τα σουρώνουμε και βάζουμε ελαιόλαδο ή βούτυρο ότι μας αρέσει.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με κιμά, και μπόλικο τυράκι.

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ