Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

Τούρτα τσίζ κέικ με σοκολάτα και κρέμα τυριού!




Υλικά
Για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα πτιμπέρ τριμμένα
80 γρ βιτάμ
50 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

Για την  σοκολατένια κρέμα
250 γρ κουβερτούρα
250 κρέμα γάλαγτος
1 σφηνάκι λικέρ φράουλα

Για την άσπρη κρέμα
200 γρ κρέμα τυρί Φιλαδέλφεια
200 γρ κρέμα γάλακτος
1 -2 κ.σ  ζάχαρη άχνη

Για τη διακόσμηση
Γλυκό φράουλα

Εκτέλεση
Λιώνω το βούτυρο με τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπέν μαρί  τα ανακατεύω με τα τριμμένα μπισκότα.


 αδειάζω το μίγμα σε μία ταρτιέρα και απλώνω να καλύψει  ομοιόμορφα τη βάση και τα τοιχώματα της, με τη βοήθεια ενός ποτηριού. Το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.


Για την σοκολατένια κρέμα.
Ζεσταίνω σε μία κατσαρολίτσα την κρέμα γάλακτος χωρίς να την αφήσω κα κάψει.
Αποσύρω την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνω την κουβερτούρα  ανακατεύω με μία σπάτουλα μέχρι να προκύψει ένα λείο μίγμα, ανακατεύω και το λικέρ και την αδειάζω στην κρύα βάση της τάρτα την βάζω ψυγείο για 1 ώρα.



Για την άσπρη κρέμα.
 χτυπάω στο μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, και την κρύα κρέμα γάλακτος, την απλώνω επάνω από την κρύα σοκολατένια κρέμα και την διακοσμώ με μαρμελάδα, ή διάφορα γλυκά του κουταλιού.



Καλή επιτυχία! Και καλή όρεξη!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ