Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Σαραγλί αλμυρό!



Τρώγεται ζεστό, γιατί δεν προλαβαίνει να κρυώσει!

Για τη ζύμη θα χρειαστούμε:
400 γρ αλεύρι για όλες τις χρείσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 αυγό
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
2 κουταλιές μαργαρίνη
1 κ.γλ. αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη

Για τη γέμιση:
3-4 κουταλιές τυρί κρέμα
1 1/2  φλιτζάνι τυριά τριμμένα, φέτα, ρεγκάτο,τσένταρ, ή ότι τυρί μας βρίσκετε.
1 φλιτζάνι καρύδια
3-4 βούτυρο flora soft

Για το πασπάλισμα σπόρια.διάφορα
Εκτέλεση:
Κάνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει, 1 ώρα στο φούρνο, στους 40 βαθμούς.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε 2 φύλα χοντρά, απλώνουμε το βούτυρο, τα τυριά και τα καρύδια, τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό.Κόβουμε το ρολό σε φέτες, τις αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, όπως το σαραγλί.



Πασπαλίζουμε με τα σπόρια και λίγο από τα τριμμένα τυριά.
Αφήνουμε να φουσκώσει το σαραγλί, μισή ώρα περίπου.


Ψήνουμε 25-30 λεπτά στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Καλή μας όρεξη!!!




4 σχόλια:

  1. Καλημέρα! Τί ειναι αυτό που βλέπουν τα ματάκια μου πρωί-πρωί??? και αφράτο και πλούσιο και μοσχομυριστό!! μιαμμμμ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Λουλού!Για πρωινό πάντα μας αρέσουν τα αλμυρά!!!! Απλά πραγματάκια, πολύ εύκολα! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟ! ΑΠΛΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ! ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ να είστε καλά!
      Χαίρομαι που σας αρέσουν οι συνταγές μου, μου αρέσει να μαγειρεύω.
      Καλό σας βράδυ!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ