Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Μπισκότα αμυγδάλου καβουρντισμένα!



 Είναι τα πιο αρωματικά, τα πιο τραγανά, τα πιο  νόστιμα μπισκότα!!!

Υλικά!
200 γρ βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
2 κ.σ. μέλι
1 φλιτζάνι  χοντροτριμμένα αμύγδαλα
3 κ.σ. σουσάμι
1 κ.γλ. κανέλα
1 πρέζα γαρίφαλο
2 αυγά
 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κ.γλ. μπέκιν
1/4 κ.γλ σόδα

Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, με το ηλιέλαιο, μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα το σουσάμι, τα αμύγδαλα και τα καβουρντίζουμε.


Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα και το γαρίφαλο.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τα αυγά και το αλεύρι, με το μπέκιν και τη σόδα.
Ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι.

Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Κάνουμε μπαλίτσες σαν καρύδια, τα κυλάμε στο τριμμένο αμύγδαλο και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα 25-30 λεπτά!



Καλή επιτυχία!




4 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ ωραία τα μπισκότα αμυγδάλου!Φαίνονται τραγανά και μαστιχωτά..και πολύ εύκολα στην εκτέλεση!Το τριμένο αμύγδαλο που αναφέρεις στην συνταγή είναι η πούδρα αμυγδάλου ή πρέπει να είναι πιο χοντροτριμένο?
    Καλή σου μέρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Φωτεινή μου, τα μπισκότα μοιάζουν με κουραμπιέδες αλλά είναι πιό νόστιμα, μυρίζουν καβουρντισμένα, καταλαβαίνεις τι θέλω να πω??? Χοντροτριμμένα λέω, ΄όπως φαίνεται και στη φωτογραφία!Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Γεια!Το αμυγδαλο το βαζεις ολο στη ζυμη και μετα χρειαζεσαι εξτρα για εξω,ή κρατας απ το 1 φλ. λιγο;Πολύ ωραία φαίνονται,πάντως,...γενικά έχεις μεγάλη ποικιλία σε μπισκότα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλοιό μου γεια σου αν έχεις αρκετά αμύγδαλα βάλε μπόλικα θα γίνουν υπέροχα!!!
      Εγώ ανάλογα με τα υλικά που έχω προσαρμόζω τη συνταγή! Φιλάκια!!!
      Τα μπισκότα αρέσουν και στις φίλες μου για το καφεδάκι μας και κάθε φορά κάνω κάτι καινούργιο!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ