Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

Κρουασάν αλμυρά με σπιτικά φύλλα!



Κρουασάν αλμυρά με χωριάτικα φύλλα!

Τραγανά και πεντανόστιμα κρουασάν, πραγματικά πολύ εύκολα, με 4-5 φύλα, μεγάλα,  σπιτικά, έχουμε 24 κρουασάν.
Για πιο εύκολα παίρνουμε έτοιμα σπιτικά φύλλα από το Σ/Μ, με ότι γέμιση μας αρέσει, με ότι έχει το ψυγείο μας.

Θα  χρειαστούμε:
4-5 Χωριάτικα φύλλα
1 ποτήρι γάλα
1 αυγό
½ ποτήρι λάδι
Για τη γέμιση:
Τυριά διάφορα , και λίγο μπέικον

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το γάλα, το αυγό και το λάδι.
Απλώνουμε ένα-ένα τα φύλλα και τα βρέχουμε με το μείγμα του  γάλακτος.


Αφού βραχούν τα φύλλα τα χαράζουμε κόβοντάς τα στα τέσσερα και μετά κάθε τέταρτο σε 5-6 λωρίδες  τρίγωνες.


Τοποθετούμε τα υλικά της γέμισης και κάμουμε ρολά, από τη φαρδιά πλευρά, προς το κέντρο, χωρίς να διπλώσουμε τις άκρες.



Τοποθετούμε τα κρουασάν σε ταψί με λαδόκολλα, τα περνάμε με το υγρό γάλακτος, αυγού, λαδιού.


Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα.




Καλή όρεξη!!!

11 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Τατιάνα μου είναι να τα τρως δυο-δυο,,,,,φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Δεν είναι απλώς ωραία αλλά λαχταριστά!
    Μπράβο, τέλεια τεχνική! Καταγράφεται!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Φιλάκια γλυκιά μου,καλό το παντεσπάνι,,,,, αλλά τα κρουασάν άλλο πράγμα!!!

      Διαγραφή
  4. Μα τι ωραία ιδέα να χρησιμοποιήσεις χωριάτικα φύλλα για τα κρουασάν!!
    Πόσο ευπαρουσίαστα και εύκολα είναι!Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους γέμιση,γλυκά ή αλμυρή και σε πολύ σύντομο διάστημα να απολαύσουμε αυτή τη λιχουδιά!
    Στο εσωτερικό ψήνονται σωστά?Επειδή το φύλλο παρατήρησα ότι είναι αρκετά βρεγμένο και το πολλαπλό ρολάρισμα ίσως δεν του επιτρέπει να ψηθεί ως μέσα..Μήπως είναι προτιμότερο να μεταχειριστούμε φύλλα κρούστας?
    Συγχαρητήρια πάντως για την ευφάνταστη ιδέα,αλλά και την όμορφη πραγματοποίηση της!
    Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτεινή μου αν προσέξεις ψήνονται μέχρι στο κέντρο, μην το φοβάσαι! Το φύλλο κρούστας θα σπάζει όταν το τρως, γνώμη μου,,,,Επίσης είναι αρκετά βρεγμένο διότι το φύλλο είναι χοντρό και στεγνό, όλοι η νοστιμιά είναι το χωριάτικο φύλλο!!!
      Πολλά φιλάκια, καλό βράδυ!!!

      Διαγραφή
  5. πάρα πολύ νόστιμα και ωραία ιδέα...να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζουζού μου γλυκιά τι ζουζουνοτσαχπινιές μας έκανες πάλι????τώρα κατάλαβα απο που προέκυψε το Ζουζού!!!απίθανα τα κρουασανάκια,με το χωριάτικο φύλλο πιστεύω οτι θα απογειώνει τη γεύση!!σέυχαριστώ ζουζού μου για τα γλυκά σου σχόλια στο μπλόγκ μου!Χάρηκα πολύ που γίναμε φιλαράκια και που θα τα λέμε μέσα απο τα μπλόγκ μας!!Καλό Σαββατοκύριακο και πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ