Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Πιλάφι με ρύζι μπασμάτι και μελιτζάνα!



Φανταστικό πιλάφι!
Τρώγεται σκέτο ή και σαν συνοδευτικό!!!
Η μελιτζάνα του δίνει αρωματική και  γλυκιά γεύση!
Υπέροχος συνδυασμός για κρέατα!


Υλικά:
1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1 μελιτζάνα ψιλοκομμένη σε κυβάκια
3-4 κ.σ. σκορδόλαδο
1 κ.γλ. βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι
2 φλιτζάνια ζωμό κότας ή ζεστό νερό

Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο βούτυρο και το  σκορδόλαδο το κρεμμυδάκι, προσθέτουμε τη μελιτζάνα σε μικρούς κύβους, σοτάρουμε μέχρι να χρυσίσει,( αν χρειαστεί ξεπικρίζουμε τη μελιτζάνα οι δικές μας είναι γλυκιές τη βάζω χωρίς ξεπίκρισμα.)

Προσθέτουμε το ρύζι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το ζωμό, βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι, το σκεπάζουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ( από το 9 στο 2) το βράζουμε μέχρι να πιει τα υγρά.

Καλή όρεξη!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ