Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

Φανουρόπιτα με χυμό ροδάκινο





Υλικά που θα χρειαστούμε:

1 ποτήρι χυμό ροδάκινο
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
2 1/4 ποτήρια φαρίνα κόκκινη
1 κ.σ. κανελογαρίφαλο
1 ποτήρι αμύγδαλα με καρύδια τριμμένα (ή ότι ξηρούς καρπούς έχουμε).
1/2 κ.γλ. σόδα


Εκτέλεση:
Ανάβουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.
Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά σε ένα μπολ,  διαλύουμε τη ζάχαρη με το σύρμα χειρός.


Προσθέτουμε τη σόδα,  τους ξηρούς καρπούς και το αλεύρι.





Λαδώνουμε ένα ταψί πασπαλίζουμε λίγο σουσάμι αν έχουμε για να μην μας κολλήσει και βάζουμε το μείγμα.


Ψήνουμε τη φανουρόπιτα 45- 50 λεπτά περίπου! (ψήνετε!!!!)
Καλή επιτυχία και βοήθεια μας!!!





6 σχόλια:

  1. Και του χρόνου!!βοήθεια σας.
    Πολύ μου αρέσει το σχέδιο από πάνω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και του χρόνου Ξανθή μου! Ο Άγιος να βοηθάει όλων των κόσμο!!!

      Διαγραφή
  2. Και του χρόνου, να είσαι καλά!
    Ενδιαφέρουσα πρόταση με το χυμό. Εξαιρετικό τελείωμα, ψημένη και άψητη.
    Μπράβο!
    Καλό σου απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ελένη μου!
      Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά, υγεία να δίνει ο Άγιος!!!
      Όσο για τον χυμό,,, δεν είχα πορτοκάλι και τελικά με το ροδάκινο έγινε πολύ ποιο νόστιμο!!! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. Σήμερα ο Αη Φανούρης δεν θα ξέρει ποια πιτούλα να πρωτοφάει. Ευτυχώς όμως είναι φαγανός και θα τις τιμήσει όλες. Και η δικιά σου με το ροδάκινο είναι σίγουρα ξεχωριστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρθούλα μου βοήθειά μας!Χαίρομαι που κρατάμε όσο μπορούμε τις παραδόσεις! Υγεία να έχουμε και του χρόνου!!! Πολλά φιλάκια! Όσο για το ροδάκινο,,, έγινε ξεχωριστή πραγματικά, πολύ αρωματική!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ