Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

Κοτόπουλο χωριάτικο με ρύζι στο φούρνο!



Υλικά:
1 κοτόπουλο χωριάτικο κομμένο σε μερίδες
2 φλιτζάνια ρύζι
500 γρ σάλτσα ντομάτας  ή σπιτική έτοιμη
1 ξερό κρεμμύδι
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
2-3 φέτες μπέικον
1 φλιτζάνι αρακά
2-3 κ.σ. κουκουνάρι καβουρντισμένο
1-2 κ.σ. μαιδανό
1 κ.γλ. σκόρδο λιωμένο
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι άσπρο κρασί
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καπνιστή,

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ με νερό να το σκεπάζει και με μία μεγάλη κουταλιά αλάτι και μία ζάχαρη.
Το αφήνουμε μέσα στο νερό τουλάχιστον 2 ώρες.

Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα και βράζουμε το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει.
Τα χωριάτικα θέλουν το χρόνο τους για να βράσουν

Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο το μπέικον, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και διαδοχικά όλα τα υπόλοιπα υλικά.




Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Αφού μαλακώσει το κρέας του κοτόπουλου, το  βάζουμε σε μία γάστρα ή ταψί.

Το ζουμί πρέπει να είναι  διπλάσιο από το ρύζι, δηλαδή 2 φλιτζάνια ρύζι 4-5 ζωμός.
Ψήνουμε 30-35 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το ρύζι και να κάνει μία ωραία κρούστα, να πάρουν και ωραίο χρώμα τα κομμάτια του κοτόπουλου.







2 σχόλια:

  1. Αχ ΄πού να βρούμε τέτοιο φαγάκι! Το απολαμβάνουμε μόνο από τις φωτογραφίες σου!
    Κι εκείνο το μπουτάκι είναι δελεαστικότατο!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά είναι μερικά από τα καλά του χωριού Ελένη μου!
      Πολλά φιλάκια!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ