Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

Κρέπα με κολοκυθάκι!





Κρέπες κολοκυθιών
1-2 κολοκυθάκια φρέσκα τριμμένα
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
2=3 κ.σ. σκορδόλαδο
1 κ.γλ. μπέκιν
Αλεύρι όσο σηκώσει
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
2-3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Για πασπάλισμα τριμμένο τυρί

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά καλά.
Προσθέτουμε το γάλα και το σκορδόλαδο.
Ανακατεύουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέκιν και το αλάτι με το πιπέρι, μέχρι να γίνει ένας μέτριος χυλός.
Προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια με τον  άνηθο και ανακατεύουμε.



Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μία κουταλιά βούτυρο ή ελαιόλαδο, απλώνουμε το χυλό και χαμηλώνουμε τη φωτιά λίγο.



Μόλις ψηθεί από την κάτω πλευρά με μία σπάτουλα τη γυρίζουμε από την άλλη.



¨Όπως είναι ζεστή την πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.
Ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού μπορούμε να κάνουμε περισσότερες μικρές κρέπες.






Καλή όρεξη!

5 σχόλια:

  1. Καλή και νόστιμη χρονιά!!
    Πολύ ωραία η κρέπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά Ξανθή μου καλή χρονιά!!! Είπα να ξεκουραστώ από την κουζίνα, ότι φάγαμε φάγαμε......
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Πολυ ωραια η γέμιση κολοκυθακι!

    Καλη χρονια :)
    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. έκανα την ίδια ζύμη στο μπλέντερ και δεν ψήνεται στο τηγάνι !ΚΟΛΛΑΕΙ!! Γιατί?
    Την πέταξα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ θα έλεγα ότι στο μπλέντερ δεν τα χτυπάμε, γιατί έτσι λιώνουν τα κολοκυθάκια, γίνονται υγρό και θα χρειάζεται φυσικά περισσότερο αλεύρι, καλέ μου φίλε αν δεις τη συνταγή ακριβώς είμαι σίγουρη ότι θα την πετύχεις την επόμενη φορά!!!! Καλή επιτυχία!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ