Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Τυροπιτάκια με αράπικα φιστίκια.


Τα λάτρεψα γίνονται τόσο νόστιμα που δεν μπορείς να φας μόνο ένα!!! 
Δοκιμάστε τα θα ενθουσιαστείτε!

Υλικά:
450  γρ αλεύρι
200 γρ γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι φυτίνη λιωμένη
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 αυγό
2  κ.γλ. μπέκιν
1 κ.γλ. αλάτι
1/2 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
1/2 φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο
½ φλιτζάνι φιστίκια ψημένα αλμυρά χοντροτριμμένα
Φιστίκια για το παπάλισμα


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
Ανακατεύουμε  αλεύρι, μπέκιν και αλάτι.
Χτυπάμε με σύρμα χειρός το γιαούρτι, το λάδι, τη λιωμένη φυτίνη, το αυγό και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο- λίγο κάνουμε μία μαλακιά ζύμη.
Επίσης προσθέτουμε τα φιστίκια όπως και τα τυριά.


Κάνουμε μία μαλακιά ζύμη, πλάθουμε διάφορα σχέδια, όπως επίσης απλώνουμε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και  μπορούμε να κόψουμε με κουπάτ σε διάφορα σχήματα τυρομπουκιές,  πασπαλίζουμε με φιστίκια χοντροτριμμένα. 


Ψήνουμε 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

Καλή όρεξη!

2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Κλοιό χαίρομαι να τα λέμε! Αν σου αρέσει το μαγείρεμα ψάχνεις και βρίσκεις...όπως εσύ τώρα!!!
      Με το ίντερνετ γυρίζουμε όλο τον κόσμο, απλώς προσαρμόζουμε τις συνταγές στα γούστα μας!!!
      Φιλάκια καλό βράδυ!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ