Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Μπισκότα από κράμπελ φουντουκιού!




Βασικά είναι μία φανταστική βάση για τάρτες, σοκολάτας, κ.τ.λ.
Μπορεί όμως να γίνει και μπισκότα, αν ψήσουμε τη ζύμη σκέτη με ξηρούς καρπούς και όταν ψηθεί τη σπάσουμε σε ακανόνιστα κομμάτια, ακόμη μπορούμε να την τρίψουμε και να γίνει  ωραιότατη βάση για γλυκά σε ποτήρι.



Υλικά:
140  γρ. αλεύρι
50 γρ. βρώμη
130 γρ. φλώρα σόφτ
60 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. ζάχαρη μαύρη
2-3 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο
1 βανίλια
½ κ.γλ. μπέκιν
120 γρ. φουντούκια
1 κρόκο αυγού 

Εκτέλεση:
Ψήνουμε τα φουντούκια με τη φλούδα τους 10 λεπτά στους 180 βαθμούς, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Συγκεντρώνουμε  όλα τα υλικά εκτός από τα φουντούκια,  τα κάνουμε τρίμματα, τα λεγόμενα κράμπελ.




Προσθέτουμε και τα φουντούκια ολόκληρα, τα ανακατεύουμε και τα απλώνουμε σε μία φόρμα τάρτας.




Τα ψήνουμε 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς.



Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σπάμε ακανόνιστα.



Τα συντηρούμε σε μεταλλικό κουτί.



Καλή επιτυχία!




1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ