Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Τυρόπιτα λουλουδένια!



Είναι σαν μαργαρίτα, θα μπορούσαμε να τραγουδάμε τρώγοντας....μ αγαπάει δε μ αγαπάει.....μέχρι να την τελειώσουμε!!!!
Και μόνο που τη βλέπεις σου τρέχουν τα σάλια!
Είναι όμως και τόσο νόστιμη που δεν κρατάει πολύ, εξαφανίζεται στο πι και φι!
Εβδομάδα της Τυρινής τι θα λέγατε για μία τυρόπιτα  νόστιμη και όμορφη!!!!!

Υλικά
4 φλιτζάνια αλεύρι περίπου
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
½ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 κ.γλ. μαγιά
1 κ.γλ. αλάτι
5-6 κ.σ. βούτυρο
1 φλιτζάνι τυριά τριμμένα
Για πασπάλισμα
 Σουσάμι και τριμμένα φουντούκια

Εκτέλεση:
Βάζουμε το αλεύρι σε μπολ και κάνουμε στο κέντρο μία λακκούβα, βάζουμε το γάλα, το λάδι, το γιαούρτι, τη μαγιά και το αλάτι.

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και κάνουμε μία ζύμη μέτρια.
Την χωρίζουμε σε 10-12 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλίτσες.


Λιώνουμε το βούτυρο και μόλις γίνει χλιαρό βουτάμε τα ζυμαράκια τα ανοίγουμε λίγο με τα δάχτυλα βάζουμε λίγο τυράκι και τα διπλώνουμε στα δύο.



Αραδιάζουμε τα ζυμαράκια σε μία φόρμα του κέικ ντυμένη με λαδόκολλα.


Σκεπάζουμε το ταψί με μία πετσέτα για 30-40 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψιλοκομμένα φουντούκια.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, 35-40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Καλή όρεξη!





8 σχόλια:

  1. Ενθουσιάστηκα Ζουζού μου και θα τη φτιάξω, οπωσδήποτε!
    Με αυτό τον τρόπο το ζυμαράκι γίνεται κάπως σαν σφολιάτα...
    Μπράβο σου και πάλι, χρυσοχέρα μου!

    Πολλά φιλιά για σένα και να περάσετε όμορφα με την οικογένειά σου!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζαμπία μου γίνετε τραγανή πεντανόστιμη! Να τη φτιάξεις!!!
      Φιλάκια γλυκιά μου!!!
      Καλή αποκριά!!!

      Διαγραφή
  2. Τι υπέροχη συνταγή !!!!! Πολύ έξυπνη ιδέα - έχει πολύ ωραία εμφάνιση και είναι πανεύκολη !!!! Μου αρέσει που χρησιμοποιείς μαγιά και όχι baking powder !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κούκλα Νίκη μου ε!!! Και νόστιμη επίσης!!! Φιλάκια!
      Καλή Αποκριά!!!

      Διαγραφή
  3. Ωωωωωωωωωωωω!!!
    Πανέμορφη!!
    Τι ωραία ιδέα!!
    Πολλά μπράβο σου Χρύσα μου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Λενάκι μου, σε ευχαριστώ γλυκιά μου!
      Της Τυρινής...είπα να τη στολίσω λίγο την πιτούλα μου!!!!
      Καλή Αποκριά! Φιλάκια!!!!

      Διαγραφή
  4. Μα τι όμορφη που σου έγινε! Συναρπαστική!
    Μπράβο, Χρύσαμου!
    Η συνταγή μπαίνει στα υπ΄όψιν!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου εκτός από νόστιμη είναι και ομορφούλα!
      Σου εύχομαι καλή Αποκριά!
      Πολλά πολλά φιλάκια!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ