Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ψωμάκια με σόδα, μαχλέπι και μυζήθρα!






Αξίζει να τα δοκιμάσετε μοσχοβολούν υπέροχα!!!

Υλικά:
1 κουτί σόδα αναψυκτικό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 φακελάκι μπέκιν
1 κ.σ. μαχλέπι
11/2 κ.γλ. αλάτι
2 ασπράδια αυγού
5-6 φλιτζάνια αλεύρι
1 κρόκο και λίγο σουσάμι  για επάλειψη
Για τη γέμιση
Μυζήθρα γλυκιά 1-2 φλιτζάνια

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε και ανακατεύουμε το λάδι, τη σόδα, τη μαγιά, το μπέκιν και τα ασπράδια.





Προσθέτουμε και ζυμώνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το αλάτι και το μαχλέπι.
Σκεπάζουμε τη ζύμη για 1 ώρα να διπλασιαστεί.



Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη όσο ένα μανταρίνι το ανοίγουμε με τα χέρια  πιτάκια και τα γεμίζουμε με μυζήθρα...αν δεν σας αρέσει η μυζήθρα βάλτε ότι τυριά σας αρέσουν, εγώ αγαπώ τα ανάλατα...τυλίγουμε το πιτάκι σε ρολό,  πιάνουμε τις δύο άκρες  και τις στρίβουμε σε αντίθετη κατεύθυνση, τα δίνουμε σχήμα, τα δένουμε κόμπο και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.



.
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν 30 λεπτά.
Τα περνάμε με τον κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο λάδι, πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.





Ψήνουμε στους 180 βαθμούς  30-35 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος, ή μέχρι να ροδίσουν.




Καλή όρεξη!!!





4 σχόλια:

  1. εκανα τη συνταγη αφρατη η ζυμη αλλα ανοστη,μηπως ηθελε παραπανω αλατι η κατι στη μυζηθρα? στελλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λυπάμαι που δεν σας άρεσε, την επόμενη φορά μπορείτε να βάλετε φέτα ή και άλλη γέμιση!
    Εμάς μας αρέσει η μυζήθρα η γλυκιά, γιαυτό τη βάζω, με φέτα θα είναι επίσης πολύ ωραία !
    Βασικά η ζύμη είναι πολύ ξεχωριστή!
    Καλό σας βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω αλεύρι πού φουσκώνει μόνο του, μπορώ να το χρησιμοποιήσω; και αν ναι τι αφαιρώ από τά υλικά της συνταγής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ δεν θα τα έκανα με φαρίνα, δεν ξέρω πως θα βγει...μη σας πάρω στο λαιμό μου σε κάτι που δεν το έχω κάνει, θα προτιμούσα για όλες τις χρίσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ