Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Καρυδάτα σε φακελάκια!



Καρυδοπιτάκια!

Υλικά:
230 γρ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
1 αυγό
70 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια

Για τη γέμιση:
1 ασπράδι αυγού.
50 γρ. ζάχαρη
50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο και με τα δάχτυλα τρίβουμε να γίνει σαν ψίχουλα.



Χτυπάμε το αυγό με την άχνη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο αλεύρι.






Ζυμώνουμε μία απαλή ζύμη αν γίνει κολλώδες πασπαλίζουμε ελάχιστο αλεύρι.



Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο.



Ετοιμάζουμε τη γέμιση χτυπώντας το ασπράδι με τη ζάχαρη.



Προσθέτουμε τα καρύδια, αν γίνει ρευστό το μείγμα προσθέτουμε λίγο ακόμη λίγο καρύδι.



Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο φύλλο σε πάχος περίπου 2,5 mm.



Κόβουμε σε τετράγωνα, βάζουμε από μία κουταλιά καρύδι και κλίνουμε σε φακέλους.



Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.



Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.





Καλή επιτυχία!!!




4 σχόλια:

  1. Μια χαρα γλυκάκι πασπαλιστό με άχνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τραγανό και νοστιμότατο Αριάδνη μου!!!

      Διαγραφή
  2. Μερικά φακελάκια κι από δω περικαλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου γλυκιά μου Μαρθούλα χαίρομαι που τα ξαναλέμε μας έλειψες καλέ!!! Σου στέλνω μερικά γεμιστά γραμματάκια και πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ