Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

Τυρόψωμα με ζύμη πίτσας!








Αν θέλετε κάτι νόστιμο γρήγορο με απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, εδώ είστε!!!
Μία εύκολη ζύμη αφράτη πραγματικά υπέροχη!!!



Υλικά:
500-600 γρ. αλεύρι
1 ποτήρι νερό ζεστό
1 κουταλιά μέλι
1 φακελάκι μαγιά
1 κγλ. αλάτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
200 γρ τυρί φέτα
1/2 ματσάκι μαιδανό
3 κ.σ. ελαιόλαδο


Για επάλυψη:
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό, όχι καυτό.
Προσθέτουμε το μέλι και τη μαγιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.



Προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό, το αλάτι, το λάδι και λίγο λίγο το αλεύρι.


Κάνουμε μία εύπλαστη ζύμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει 20 λεπτά.






Ετοιμάζουμε τη γέμιση.


Χωρίζουμε τη ζύμη στα τρία.


Ανοίγουμε τη ζύμη σε 3 φύλλα, το κάθε φύλλο το λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με το 1/3 του τυριού.







Τυλίγουμε όπως βλέπετε στη φωτογραφία.



Έκανα τυλιχτά  και σε κρουασάν.




Αφήνουμε να φουσκώσουν.




Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 230 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.





Καλή όρεξη!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ