Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

Τυρένια πουγκιά με σπανάκι!


Αφορμή μου δόθηκε από μία φίλη τη Δήμητρα, που με ρώτησε για μία παλιά μου συνταγή, μία πίτσα σε φόρμα του κέικ, εδώ θυμήθηκα το πόσο νόστιμη ήταν η ζύμη και αποφάσισα να την ξανακάνω, αυτή τη φορά σε πουγκάκια με ότι είχα στο ψυγείο,( και σχεδόν δεν είχα τίποτα...είχα λίγο σπανάκι ζεματισμένο, μυζήθρα,  κασεράκι......!!!!


Υλικά για τη ζύμη:
1 ποτήρι γάλα
2 κ.γλ.μαγιά ξερή
1 αυγό
3 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. αλάτι
3-4 φλιτζάνια αλεύρι



Υλικά για τη γέμιση:
1 φλιτζάνι σπανάκι ζεματισμένο 
1 αυγό
1 φλιτζάνι τυριά τριμμένα (ότι τυρί έχουμε)
2-3 κ.σ. τυρί φιλαδέλφεια
6-8 ελιές ψιλοκομμένες
1-2 κουταλιές τριμμένη βρώμη ή τραχανά ή σιμιγδάλι ψιλό
2-3 κουταλιές ψιλοκομμένα άνηθο, μαιδανό και δυόσμο
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι και λίγους ηλιόσπορους



1 κρόκο για επάλυψη 
ηλιόσπορο για πασπάλισμα




Εκτέλεση:
Κάνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά.



Ανοίγουμε τη ζύμη ένα μεγάλο φύλλο.



Απλώνουμε το βούτυρο.



Τυλίγουμε το βουτυρωμένο φύλλο σε ρολό, το στρίβουμε,  και το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να παγώσει το βούτυρο.


Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.


Κόβουμε κομμάτια ζύμης και τα ανοίγουμε λίγο με το μπλάστρι


Βάζουμε μία κουταλιά από τη γέμιση κλίνουμε το ζυμάρι σε πουγκάκια και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.



Κάνουμε και 2 σριφτάρια αν βαριόμαστε και όλα καλά!!!!!





Περνάμε με τον κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με τους ηλιόσπορους.



Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 25-30 λεπτά.




Καλή επιτυχία!!! 

4 σχόλια:

  1. Εξαιρετικά τα πουγκάκια σου!
    Τα έφτιαξα χθες το βράδυ. Ζεστά ήταν υπέροχα αλλά και σήμερα το πρωί εξακολουθούν να είναι αφράτα και πεντανόστιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ζύμη φοβερή! Ωραία εμφάνιση κι ακόμα καλύτερη γεύση τα πουγκάκια!

    foodaki.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπημένες μου φίλες είναι υπέροχη ζύμη!!!
    Βάλτε και σεις την φαντασία σας ξέρω ότι θα την ευχαριστηθειτε!!! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ