Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Ψωμάκια βρώμης (διαίτης)





Κατά καιρούς μου αρέσει να δοκιμάζω γεύσεις.
Όταν πω να κάνω διατροφή και μπω σε μαγαζί με βιολογικά προϊόντα όλο λέω, τέρμα θα κάνω υγιεινή διατροφή, παίρνω διάφορα προϊόντα όπως την τελευταία φορά που πήρα βρώμη για το μισό χωριό, έκανα ψωμάκια, γίνανε τόσο νόστιμα που σχεδόν τα έφαγα με τη μία, χαχαχα!!!
Αν θέλετε να τα δοκιμάσετε δες τε τη συνταγή, είναι τόσο απλή, γίνονται στο πι και φι!!!

Υλικά:
2 φλιτζάνια βρώμη
1 φλιτζάνι λιναρόσπορο αλεσμένο ή αλεύρι ολικής άλεσις
1/4 φλιτζάνι ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο, σουσάμι ή άλλους ξηρούς καρπούς
1/2 κ.γλ. μπέκιν
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
λίγο αλάτι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας.
Προσθέτουμε χλιαρό νερό σιγά- σιγά μέχρι να δέσει το ζυμάρι.


Τοποθετούμε σε λαδόκολλα κουταλιές  τόσες όσο θέλουμε να γίνουν μεγάλα τα ψωμάκια.
Πασπαλίζουμε λίγα σποράκια ακόμη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα.


Η ώρα είναι ανάλογα με το μέγεθος , μη περιμένετε να ροδίσουν, απλά να μην τα βγάλετε άψητα.



Καλή επιτυχία!!!!
  

3 σχόλια:

  1. αν και διαίτης, θα τα τιμησω!
    Καλό ξημέρωμα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσείς πόση ώρα τα ψησατε; και πόσο νερό βάλατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ψήσιμο είναι σχετικό με το μέγεθος 20-25 λεπτά νομίζω... όσο για το νερό το βλέπουμε με το μάτι να είναι η ζύμη μαλακιά χωρίς να είναι ρευστή. καλό σας βράδυ!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ