Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

Πιλάφι με ρεβίθια και άγρια μανιτάρια!


Ένα υπέροχο πιλάφι που συνοδεύει τα περισσότερα φαγητά μας με κρέας  μου αρέσει και σκέτο με γιαούρτι, όσο για τα ρεβίθια αποθηκεύω βρασμένα στην κατάψυξη σε σακουλάκια μιας φλιτζάνας και τα βάζω παγωμένα στην κατσαρόλα.
Πιλάφι με ρεβίθια και άγρια μανιτάρια!




Υλικά:
2 φλιτζάνια Ρύζι καρολίνα
1 φλιτζάνι βρασμένα ρεβίθια
200- 250 γρ. μανιτάρια
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
4 φλιτζάνια νερό βραστό
1 κύβο κότας ψυγείου
Αλάτι πιπέρι


Εκτέλεση:
Βάζουμε το ρύζι σε βραστό νερό για 10 λεπτά, το ξεπλένουμε καλά και το βάζουμε να στραγγίσει.
Λιώνουμε το βούτυρο προσθέτουμε το λάδι, το κρεμμύδι, σοτάρουμε λίγο να μαραθεί, προσθέτουμε τα μανιτάρια, το ρύζι, τα ρεβίθια και το ανάλογο νερό, τον κύβο το αλάτι και το πιπέρι.




Μόλις αρχίζει να κοχλάζει χαμηλώνουμε εντελώς τη φωτιά  στο ελάχιστο, από το 9 στο 1, βάζουμε το καπάκι και αφού σωθεί το νερό, σκεπάζουμε με μία πετσέτα κουζίνας.




Καλή όρεξη!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ