Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Κουλουράκια τραγανά με ταχίνι και χυμό πορτοκαλιού!









Κουλουράκια τραγανά με χυμό πορτοκαλιού, ταχίνι και καρύδια.
Μπορούμε να μη βάλουμε καρύδια αν δεν θέλουμε είναι το ίδιο νόστιμα!!!

Υλικά:
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1/2 φλιτζάνι ταχίνι
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι τριμμένα αμύγδαλα
500-550 γρ. αλεύρι περίπου
2 κγλ. Μπέκιν
1 βανίλια

Εκτέλεση:
Χτυπάμε με σύρμα χειρός τα υγρά υλικά, το λάδι,το ταχίνι, το χυμό, προσθέτουμε το ξύσμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και λίγο-λίγο προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν, και τα καρύδια ή αμύγδαλα ότι έχετε, εμένα μου αρέσουν με φουντούκια ή αμύγδαλα, αλλά δεν είχα, όμως και με τα καρύδια με ενθουσίασαν,  κάνουμε μία μαλακιά ζύμη.






Κάνουμε κλασικά σχέδια για κουλουράκια.



 Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, ανάλογα το φούρνο.








Καλή όρεξη!!!

4 σχόλια:

  1. ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΧΙΝΙ ΟΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ.ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Λίτσα μου είναι υγιεινό και πεντανόστιμο μας αρέσει και εκτός νηστείας το ταχίνι το χρησιμοποιώ συχνά σε ζυμαράκια απ ότι έχεις δει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α! Με βλέπω σύντομα να καταπιάνομαι κι' εγώ με τέτοια κουλουράκια αφού αποτελούν ιδανική συνοδεία για το πρωινό! Τουλάχιστον το δικό μου που μου αρέσει να τα βουτάω μέσα στο ρόφημά μου. Γεια στα χέρια σου Χρύσα!
    Καλή Κυριακή σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό υπόλοιπο Κυριακής Πηνελόπη μου, είναι πολύ νόστιμα τρώγοντας τα σου αφήνουν τη γεύση από το ταχίνι και το άρωμα του πορτοκαλιού, είναι πολύ ωραία για τον καφέ και εκτός νηστείας!!!Φιλάκια φίλη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ