Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Νηστίσιμα, μεθυσμένα και γεμιστά με λουκούμι!









Υλικά:
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι 200ml
1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο 200 ml
1 κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών με βάση την κανέλα *(κανέλα γαρίφαλο, κάρδαμο αστεροειδή γλυκάνισο...)
500 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ ή 2 κουταλάκια
1/4 φλιτζανιού κονιάκ
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη



Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό,το λάδι, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και το κονιάκ και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν σε δύο δόσεις.
Ζυμώνουμε απαλά... απλά διπλώνουμε να πιει τα υγρά.
Χωρίζουμε σε μπαλίτσες ή κάνουμε τα κλασικά πατάμε και στο κέντρο βάζουμε ένα κομματάκι λουκούμι ή κάντε τα όπως εγώ με τον στιφτή λεμονιών με μεμβράνη.











Ψήνουμε στους 165 βαθμούς στον αέρα για 30-35 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη!







Καλή όρεξη!!!

4 σχόλια:

  1. τελεια Χρυσα μου.την επομενη φορα και λιγο αμυγδαλο μαζι με το λουκουμακι και θα κανει την διαφορα.πολλα φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ Λιτσάκι μου, αν είχα.... θα έβαζα μου αρέσουν οι ξηροί καρποί, αλλά δεν είχα τίποτα αυτή τη στιγμή...και σκέτο το λουκούμι μια χαρά του ήρθε....χαχααα φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταρχήν να σας πω συγχαρητήρια για το όμορφο και καλόγουστο blog σας αλλά και τις καταπληκτικές συνταγές με ζύμες.αν μπορείτε να μου πείτε από πού αγοράζετε αυτό το μείγμα μπαχαρικών και ποιας μάρκας είναι.ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ φίλη ή φίλε, για τα καλά σας λόγια, όσο για το άρτυμα μπαχαρικών είναι από το λίντλ και είναι το φακελάκι όπως φαίνεται γιαυτό το έβαλα φωτογραφία. Στη Γερμανία κάνουν τα Lebkuchen έχει άρωμα κανέλας, γαρίφαλο, μαχλέπι, αστεροειδή γλυκάνισο αυτά όλα αλλά σε τι ποσότητα δεν ξέρω...πάντως έχει φανταστικό άρωμα, μοσχοβολάει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ