Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

Χοιρινά μπριζολάκια με κρούστα ξηρών καρπών




Υλικά:
3 χοιρινά μπριζολάκια
1 κούπα χοντροαλεσμένοι ξηροί καρποί (καρύδια, φουντούκια, φυστίκια αιγίνης)
3 κουταλιές λάδι,
μισό ποτήρι του κρασιού, κόκκινο ξηρό κρασί
3 κουταλιές ζωμό κρέατος

Εκτέλεση:

 


-Πανάρουμε τα φιλέτα με τους ξηρούς καρπούς,
τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά από κάθε πλευρά, 
σβήνουμε με το κρασί και τις 3 κουταλιές ζωμού.












Σερβίρονται με πατάτες τηγανιτές κρασάτες.


Υλικά:
-1 κιλό πατάτες  για τηγανι
-3 κρεμμύδια σε φέτες
-Λάδι για το τηγάνι
-2 φέτες μπέικον
-1 ποτήρι κρασί λευκό
-Αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το μπέικον, το κρεμμύδι και τις πατάτες. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, το σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, να πιούν τα υγρά και να αρχίσει να δημιουργείται κρούστα.
  
Καλή σας όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ