Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Πίτες Κυπριακές


Υλικά:

1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
1 κγλ  ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας αλάτι
4 κουταλιές σούπας σπορέλαιο
5 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση: 
Κάνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε 1 ½ ώρα να φουσκώσει.
Κάνουμε 15 πιττάκια επάνω σε σιμιγδάλι χοντρό και τα αφήνουμε να φουσκώσουν  ½ ώρα. 
Ψήνουμε 5 λεπτά στους 250 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο ή τηγανίζουμε με λίγο βουτυράκι 3 λεπτά από κάθε πλευρά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ