Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Λαυράκια με σάλτσα καυτερή



Λαυράκια πελαγίσια
Ντομάτες τριμμένες φρέσκες
1 ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 καυτερή πιπεριά πράσινη
1 σκελίδα σκόρδο
1 σφηνάκι τσίπουρο
Αλάτι
Μαΐδανό ψιλοκομμένο



Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα χαράζουμε και τα ανοίγουμε  στη μέση από την κοιλιά χλάπα τα λέει ο ψαράς μου. Τα αλατίζουμε, τα αλευρώνουμε, και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Σε άλλο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, και την καυτερή,σβήνουμε με το τσίπουρο, ρίχνουμε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και το μαΐδανό και βράζουμε μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά.
Μόλις βγάλουμε τα ψάρια από το τηγάνι, τα βάζουμε σε μία πιατέλα, και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Είναι πεντανόστιμος μεζές για τσίπουρο και όχι μόνο! και από βούτες, άλλο πράμα!!! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ