Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

Αλμυρά κουλουράκια με σουσάμι!


Κουλουράκια με σουσάμι αλμυρά

500 γρ αλεύρι φαρίνα
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι άσπρο κρασί ή ρετσίνα
1 φλιτζανάκι του καφέ σουσάμι καβουρντισμένο
½  κγλ σόδα
 1 κγλ αλάτι
½ φλιτζάνι χοντροκομμένη μυζήθρα
1 αυγό για το άλειμμα

Γίνονται πολύ εύκολα!

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το κρασί, το λάδι, το σουσάμι, τη σόδα, και το αλάτι,  δεν τα ζυμώνουμε απλά τα ανακατεύουμε με τα δάχτυλα, για να μην βγάλουν λάδι.

Βάζουμε στο ζυμάρι και την μυζήθρα και πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε.

Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με το αυγό, πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι, και τα ψήνουμε 25 με 30 λεπτά, στους 180 βαθμούς στον αέρα
.
Γίνονται τραγανά, και πολύ νόστιμα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ