Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

Μυζήθρα σπιτική!


Υλικά:
3 κιλά γάλα φρέσκο . ή παστεριωμένο
½ φλιτζανάκι του καφέ λεμόνι χυμό, η ξύδι άσπρο

Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα σε σιγανή φωτιά, όταν φουσκώσει ρίχνουμε το λεμόνι περιμετρικά, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, και βλέπουμε ότι κόβει το γάλα,  και γίνετε μια σπυρωτή μάζα, βάζουμε μια τσαντήλα σε ένα τρυπητό, αυτό για τα μακαρόνια, αδειάζουμε τη μυζήθρα και την αφήνουμε να στραγγίσε,ι εγώ διπλώνω την τσαντήλα και βάζω επάνω  ένα τάπερ με νερό,  και στραγγίζει γρήγορα, σε 1 ώρα είναι έτοιμη. όταν στραγγίσει βάζω πάνω κάτω λίγο χοντρό αλάτι, και τη συντηρώ σε τάπερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ