Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

Βύσσινο γλυκό!



Βύσσινο γλυκό

2 κιλά βύσσινα
2 κιλά ζάχαρη
Χυμός από 1 λεμόνι
100 γρ αμαρέττο

Εκτέλεση
Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα βύσσινα, και τα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα εναλλάξ με τη ζάχαρη, τα αφήνουμε για ένα βράδυ να βγάλουν το ζουμί τους, την άλλη μέρα τα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι, περίπου μισή ώρα προς το τέλος βάζουμε το λεμόνι και το αμαρέττο.
Γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ