Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

Κουλουράκια αρωματικά με γεύση φρούτων και σουσάμι, νηστίσιμα!




Νόστιμα, τραγανά, μεθυστικά!!!
Μπορούμε να τα κάνουμε πλεξίδες, σαλιγκαράκια, μπουκίτσες, εγώ τα έκανα αυτή τη φορά μισά-μισά στρόγγυλα και σαν  κριτσίνια, έγιναν φανταστικά!

Υλικά:
1/2  φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
200 ml. ή 1  φλιτζάνι χυμό φρούτων (ροδάκινο, μήλο, πορτοκάλι)
1 φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
1 κ.γλ. μπέκιν
1/2 κ.γλ. σόδα
1 κ.γλ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
4-5 φλιτζάνια αλεύρι
Κονιάκ και σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός χτυπάμε το λάδι, το χυμό και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε την κανέλα, τη σόδα, το αλάτι και λίγο-λίγο το αλεύρι με το μπέκιν.
Κάνουμε μία εύπλαστη ζύμη.



Κόβουμε κομματάκια ζύμης, πλάθουμε κουλουράκια, τα βουτάμε στο κονιάκ και μετά στο σουσάμι.


Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα  20 λεπτά περίπου.











4 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Γεια σου Αριάδνη καλωσόρισες!
      Έκανα τη βόλτα μου στο μπλόγκ σου είναι υπέροχο!!!!
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  2. kalimera sas kai kalos sas vrika!!!oreo blog me exeretikes sintages!!pentanostimes pites me fylo mastorisas!!!ti nostima ta koulourakia sas!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Βασιλική καλωσόρισες!
      Χαίρομαι που σου αρέσει η μαγειρική θα ήταν ωραία να τα λέμε!
      Καλή σου μέρα!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ