Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

Νηστίσιμα μπισκότα γεμιστά με σύκα, πορτοκάλι, μαρμελάδα κεράσι και ξηρούς καρπούς.



Νηστίσιμα μπισκότα γεμιστά με σύκα, κεράσι, πορτοκάλι  και ξηρούς καρπούς.
Νοστιμότατα!!! Με τόσα καλούδια στη γέμιση δεν υπάρχουν!!!!
Θα γίνουν τα αγαπημένα σας, μπάρες- μπισκότα, της σαρακοστής!




Υλικά:
200 γρ. μαργαρίνη
400 γρ. αλεύρι
1 κ.γλ.  μπέκιν
3-4 κ.σ. φουντούκια χοντροτριμμένα (προαιρετικά)
100 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

Γέμιση:
100 γρ. σύκα ξερά
3-4 σύκα-πορτοκάλια, γλυκά κουταλιού 
60 γρ. μαρμελάδα δαμάσκηνο ή κεράσι
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
60 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
60 γρ. φουντούκια ή αμύγδαλα




Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με την άχνη 2-3 λεπτά.



Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέκιν,  το ξύσμα, το κονιάκ, τα φουντούκια και χτυπάμε άλλα 2 λεπτά.



Βάζουμε το ζυμάρι στο ψυγείο για 30 λεπτά.



Ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και απλώνουμε ένα φύλλο κάτω και ένα από πάνω, με τη γέμιση ανάμεσα.




Ψεκάζουμε λίγο νεράκι επάνω στη ζύμη και πασπαλίζουμε με σουσάμι και φουντούκια τριμμένα.


Χαράζουμε με μαχαίρι τη ζύμη σε κομμάτια.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160 βαθμούς στον αέρα 1 ώρα.




Βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τα μπισκότα τα χωρίζουμε σε μπάρες.



Καλή όρεξη!!!












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ