Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Στριφτάρια με ταχίνι, φουντούκια και μέλι!



Φανταστικά στριφτάρια, νόστιμα και εύκολα!
Υλικά 3 φλιτζάνια αλεύρι
1 αυγό + 1 κρόκο για επάλυψη
½ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι λάδι
1 φακελάκι μαγιά ξερή
3 κ.σ. ζάχαρη
½ κ.γλ. αλάτι

Για τη γέμιση
1 φλιτζάνι ταχίνι με μέλι ( 2-3 κουταλιές μέλι)
1/3 φλιτζάνι ηλιέλαιο
½ φλιτζάνι φουντούκια ή καρύδια χοντροτριμμένα
2-3 κουταλιές σουσάμι καβουρντισμένο και σπασμένο στο μούλτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Κάνουμε μία απαλή ζύμη με όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.



Τη χωρίζουμε σε 15 κομμάτια και την κάνουμε μπαλάκια όσο ένα μικρό πορτοκάλι.

Αφήνουμε τα ζυμαράκια 15 λεπτά να ξεκουραστούν.
Ανοίγουμε τα ζυμαράκια σε φύλλο όσο ένα πιατάκι του καφέ, απλώνουμε 1 κουταλάκι ταχίνι αφού το ανακατέψουμε με το λάδι και το μέλι και πασπαλίζουμε 1 κουταλάκι φουντούκια.



Κάνουμε ρολό τη ζύμη  τη στρίβουμε σαν κουλουράκι.




Αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν, τα περνάμε με ένα  κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.





13 σχόλια:

  1. Πράγματι
    φαινονται πολύ νόστιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αφράτα και έχουν ιδιαίτερη γεύση με το ταχίνι!!! Είναι πολύ νόστιμα και πολύ εύκολα!!!

      Διαγραφή
  2. Δεν θέλω να φανώ υπερβολική, αλλά μου τρέχουν τα σάλια και μόνο που τα βλέπω! Αυτό. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελεάννα μου ν άσε καλά ευχαριστώ!! Αυτό παθαίνω κι εγώ με τις ζύμες, με το που τις βλέπω ανεβαίνει η ζυγαριά!!! Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  3. Εντυπωσιακά.
    Προχτές έκανα τα ζυμαρικά σου με ταραμά πολύ ωραία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Ξανθή μου που σου άρεσε η μακαρονάδα όντος είναι υπέροχη!!!
      Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
  4. Φαίνονται τέλεια!! Θα μπορούσαμε να τα γεμίσουμε και με τυρί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρετή γεια σου, φυσικά και μπορείς με ότι θέλεις τα γεμίζεις είναι ωραία ζύμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποση ώρα εσείς τα ψήσατε?Μισή ώρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέρασε πολύς καιρός φίλη μου, αλλά γύρο στα 30-35 λεπτά θέλουν από την εμπειρία μου!!! Καλό βράδυ!!!

      Διαγραφή
  7. Mπορουμε σε αυτήν την ζύμη να την γεμίσουμε με χόρτα διάφορα σπανάκι βλητα κρεμμυδακια φρέσκα τυρί φέτα αντί της ζύμης που έχετε για χόρτο πίτες στριφταρια; σας το λέω επειδή μισά στριφταρια θέλω να τα κάνω γλυκά και μισά αλμυρα για να μην κάνω δύο ζυμες. Επίσης μπορώ να κάνω το αντίστροφο; δηλ σε εκείνη την ζύμη για χόρτο πίτες στριφταρια να βάλω γέμιση ταχινι μέλι καρύδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://zzcook.blogspot.gr/2016/02/blog-post_3.html
    αυτή την συνταγή ''χορτόπιτες στριφτάρια'' εννοώ εαν μπορούμε εκτός απο χόρτα να βάλουμε και ταχίνι μέλι καρύδια?
    Επειδή όπως σας είπα παραπάνω δεν γίνεται να φτιάχνω διαφορετικές ζύμες κα ιαπο θέμα χρόνου και απο θέμα χρημάτων
    Σε ποιά απο τις δύο συνταγές γίνονται και γλυκές και αλμυρές πίτες ή δεν γίνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλη μου καλή γεια σου και χρόνια σου πολλά. εγώ θα έλεγα να κάνεις τη ζύμη με τη μαγιά και μπορείς να μη βάλεις ζάχαρη εκτός από 1 κουταλάκι για τη μαγιά, θα σου γίνει και η πίτα υπέροχη με τα χόρτα και με γέμιση ταχινιού επίσης. Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ