Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Ζαμπονοκασερόπιτα με σπιτική σφολιάτα!











Υλικά:
1 φλιτζάνι γάλα 200 ml
1 φλιτζάνι νερό ζεστό
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη
Αλεύρι όσο σηκώσει για μια μαλακιά ζύμη 600 γρ,περίπου

Για ενδιάμεσα 140 γρ, βούτυρο μαλακό
1/4 φλιτζάνι ηλιέλαιο
Κασέρια διάφορα και καπνιστή μριζόλα

1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές γάλα ή γιαούρτι
και το υπόλοιπο βούτυρο

Εκτέλεση:
Κάνουμε μία απαλή ζύμη να μη κολλάει στα χέρια.




 Τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα για 20-30 λεπτά.
Τη χωρίζουμε σε 4 μπάλες.




Αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη 10 λεπτά.
Ανοίγουμε 4 μεγάλα χοντρά φύλλα.




Βουτυρώνουμε το κάθε φύλλο και στα 3 φύλλα πασπαλίζουμε το κασέρι με το ζαμπόν (καπνιστό μπριζόλα ) μοσχοβολάει ή ότι μας αρέσει σε αλλαντικό!
Κάνουμε 3 πακέτα. όπως φαίνεται στις φωτογραφίες...







 Τα τοποθετούμε στο μεγάλο φύλλο στο κέντρο.



 Τώρα διπλώνουμε ΄το φύλλο όπως κάναμε με τα πακετάκια.





Ανοίγουμε με προσοχή ένα μεγάλο φύλλο όσο το ταψί μας, το έψησα σε λαμαρίνα με λαδόκολλα...



Περνάμε με το βούτυρο που περίσσεψε και τον  κρόκο με το γάλα.
Χαράζουμε με το μαχαίρι κόβοντας όχι μέχρι κάτω.



 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα ρόδινο χρώμα!!!



Καλή όρεξη!!!

5 σχόλια:

  1. Καλησπερα Χρυσα μου.η σφολιατα αυτη δεν ειναι που εκανες την προηγουμενη φορα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όχι Λίτσα μου αυτή είναι της στιγμής... δεν μπαίνει στο ψυγείο είναι για πίτες πιό χοντρό φύλλο...άλλη εκδοχή, ή άλλη η σφολιάτα είναι η κλασική...για γλυκά ιδιαίτερα... πιο φίνα...φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ