Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011

Δαμάσκηνα, λικέρ και μαρμελάδα!


Λικέρ  και μαρμελάδα  δαμάσκηνο


2 κιλά δαμάσκηνα
500 γρ ζάχαρη
3 ποτήρια  νερό
1 ξυλάκι κανέλα
½ λίτρο τσίπουρο
Εκτέλεση
Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα, και τα πετάμε.
 Βράζουμε τα δαμάσκηνα, με τη ζάχαρη, την κανέλα, και το νερό, για 20 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.

Στραγγίζουμε το ζωμό από τα δαμάσκηνα, περίπου 3 ποτήρια, τα ανακατεύουμε με το τσίπουρο, και το βάζουμε σε μπουκάλι.


Μαρμελάδα δαμάσκηνο
Συμπληρώνουμε  στα δαμάσκηνα 1 ποτήρι ζάχαρη, και 1 ποτήρι νερό, και τα βράζουμε για 15 λεπτά ακόμη, και έχουμε μία υπέροχη μαρμελάδα, γεμίζουμε βαζάκια αποστειρωμένα τα κλίνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα , τα αφήνουμε να κρυώσουν .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ